Dogger Bank: Συμφωνία για κατασκευή βάσης O&M στο λιμάνι του Τάιν

Dogger Bank: Συμφωνία για κατασκευή βάσης O&M στο λιμάνι του Τάιν
Πέμπτη, 17/12/2020 - 14:10

Το λιμάνι του Τάιν υπέγραψε μια συμφωνία με τους προγραμματιστές του Dogger Bank για την κατασκευή μιας χερσαίας βάσης για εργασίες και έργα συντήρησης (O&M) για το γιγαντιαίο έργο στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, η SSE Renewables και η Equinor θα διατηρήσουν τα πλήρη δικαιώματα για την ανάπτυξη της βάσης O&M για μια καθορισμένη περίοδο, με τα αρχικά έργα να αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Το λιμάνι του Τάιν δήλωσε ότι επί του παρόντος εγκρίνει προσφορές κατασκευής για την ολοκλήρωση έργων, που περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου δρόμου πρόσβασης και βελτιωμένες εγκαταστάσεις αποχέτευσης, επιτρέποντας έργα για υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας και αναβάθμιση αποβάθρας.

Το λιμάνι θα ολοκληρώσει αυτές τις αρχικές εργασίες μέχρι τον Ιούλιο του 2021, και θα είναι έτοιμο για να ξεκινήσει η πλήρης οικοδομική φάση έως το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ο αντιπρόεδρος της Equinor για το Dogger Bank, Halfdan Brustad, δήλωσε:

«Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός πολύ συναρπαστικού ταξιδιού, τόσο για εμάς και τους συνεργάτες μας, όσο και για το λιμάνι του Τάιν, για την προετοιμασία της βάσης για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

«Ως ο πρώτος μισθωτής στο Tyne Clean Energy Park του λιμανιού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεισφέρουμε στην φιλοδοξία μηδενικών εκπομπών του λιμανιού και ελπίζουμε ότι η δημιουργία τόσο σημαντικών υποδομών θα προσελκύσει επενδύσεις και θα αποτελέσει καταλύτη για την πράσινη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή».