Dogger Bank: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά τεχνική γρήγορης συγκόλλησης

Dogger Bank: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά τεχνική γρήγορης συγκόλλησης
Παρασκευή, 28/05/2021 - 14:23

Οι προγραμματιστές του Dogger Bank, του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο θα πραγματοποιήσουν την πρώτη πιλοτική διαδικασία μεγάλης κλίμακας που θα μειώσει τους χρόνους συγκόλλησης έως και 80%.

Πιο συγκεκριμένα, η συγκόλληση Ebflow μειωμένης πίεσης δέσμης ηλεκτρονίων (RPEB) αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη φάση Dogger Bank A του έργου, για την κατασκευή συγκολλήσεων σε μονοπώλια υπεράκτιας αιολικής βάσης, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας από αρκετές ώρες σε λίγα λεπτά.

Θα είναι η πρώτη φορά που η τεχνική συγκόλλησης RPEB χρησιμοποιείται σε ένα έργο υπεράκτιων υποδομών μεγάλης κλίμακας και δημιουργήθηκε ως μέρος μιας συνεργατικής εταιρικής σχέσης με το όνομα RapidWeld.

Το έργο Rapidweld στοχεύει στη δημιουργία μιας εγκεκριμένης από τη βιομηχανία διαδικασίας συγκόλλησης για υπεράκτια αιολική ενέργεια που είναι πιο «παραγωγική και βιώσιμη από τις καθιερωμένες μεθόδους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά το κόστος ενέργειας και υλικών».

Η τεχνική Ebflow θα βελτιώσει τη διαδικασία κατασκευής για υπεράκτια αιολικά πάρκα, αυξάνοντας περαιτέρω την αποδοτικότητα έργων μεγάλης κλίμακας και αποδεικνύοντας αυξημένη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της ανανεώσιμης ενέργειας για τους καταναλωτές.

Το Ebflow RPEB θα μειώσει επίσης τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τις παραδοσιακές μεθόδους συγκόλλησης κατά 90%.

Σχετικά με το αιολικό πάρκο, μία κοινοπραξία μεταξύ των SSE Renewables, Equinor και Eni, η SSE Renewables κατασκευάζει και θα παραδόσει το Dogger Bank, ενώ η Equinor θα λειτουργεί το αιολικό πάρκο μετά την ολοκλήρωσή της.

Ο διευθυντής του έργου Dogger Bank της SSE Renewables, Steve Wilson, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα«πρώτης τάξεως»έργο, καθιερώνοντας αυτήν την καινοτομία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως κορυφαία τεχνολογία παγκοσμίως. Με την έδραση μονού πυρήνα να αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% των βάσεων που χρησιμοποιούνται σε έργα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ebflow RPEB θα μπορούσε να πραγματοποιήσει σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε μελλοντικά έργα. Αυτές οι σημαντικές εξοικονομήσεις όχι μόνο θα ωφελήσουν τη υπεράκτια μηχανική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά θα μπορούσαν να μεταφερθούν στους καταναλωτές ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Είναι συναρπαστικό το Ebflow να χρησιμοποιείται στο Dogger Bank - ένα έργο που συνεχίζει να συμβάλλει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργώντας θέσεις εργασίας και υποστηρίζοντας την αλυσίδα εφοδιασμού. Χωρίς αμφιβολία, άλλα υπεράκτια έργα σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν τελικά να επωφεληθούν από αυτό που επιτυγχάνει η εταιρική σχέση Rapidweld».