Siemens Gamesa: Ορόσημο η παραγωγή της 500 νασέλας στο εργοστάσιό της Cuxhaven στη Γερμανία

Siemens Gamesa: Ορόσημο η παραγωγή της 500 νασέλας στο εργοστάσιό της Cuxhaven στη Γερμανία
Πέμπτη, 05/11/2020 - 12:10

Η Siemens Gamesa «γιόρτασε» την παραγωγή 500 νασέλων, που παρήχθησαν από το εργοστάσιό της στο Cuxhaven της Γερμανίας.

Η νασέλα νούμερο 500 αποτελεί μέρος της ανεμογεννήτριας της εταιρείας, ισχύος 8,4 MW, που θα εγκατασταθεί στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 2, συνολικής ισχύος 1.4 GW της Orsted στα ανατολικά παράλια της Αγγλίας.

Σχετικά με το εργοστάσιο της Siemens Gamesa, Cuxhaven, άνοιξε το 2017, ενώ η έναρξη των τακτικών εργασιών πραγματοποιήθηκε το 2018.

Καλύπτει μια έκταση περίπου 55.000 τετραγωνικών μέτρων και μια αίθουσα παραγωγής ύψους έως 32 μέτρα, παρέχοντας επαρκή χώρο για τη συναρμολόγηση της πλήμνης, της γεννήτριας και των εξαρτημάτων οπίσθιου μέρους.

Η πρώτη νασέλα κατασκευάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και ο μέσος όρος παραγωγής είναι περίπου 250 νασέλες ετησίως.

Ο διευθυντής της Siemens Gamesa Cuxhaven, Anton Bak, δήλωσε:

«Η 500η τουρμπίνα από την Cuxhaven είναι ένας λόγος εορτασμού για τους υπαλλήλους μας και για ολόκληρη την περιοχή. Προμηθεύουμε μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά με τεχνολογία αιχμής. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που έχουμε χτίσει εδώ από το 2017. Το εργοστάσιο είναι το πιο σύγχρονο του είδους του στον κόσμο».

Και πρόσθεσε:

«Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η παραγωγή συνεχίστηκε χωρίς κρούσματα. Εφαρμόσαμε πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας από πολύ νωρίς».

Ο οικονομικός διευθυντής της Siemens Gamesa και ο προσωρινός επικεφαλής του υπεράκτιου τομέα, Pierre Bauer, δήλωσε:

«Η επίτευξη της παραγωγής 500 νασέλων είναι ένα εξαιρετικό ορόσημο για οποιοδήποτε εργοστάσιο. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ασφαλή ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και λύσεων που θα επιτρέψουν στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν την αιολική ενέργεια πιο αποτελεσματικά και οικονομικά, είτε στις υπάρχουσες είτε σε νέες αγορές, ή σε μέρη με βαθύτερες θάλασσες με πλωτά θεμέλια ανεμογεννητριών. Το να είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της παγκόσμιας καινοτομίας για την παροχή περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μας ενθουσιάζει και μας ενεργοποιεί».

Πηγή: renews.biz