Siemens Gamesa: Καθαρή ζημία 918 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2020

Siemens Gamesa: Καθαρή ζημία 918 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2020
Πέμπτη, 05/11/2020 - 13:35

Η Siemens Gamesa ανέφερε καθαρή ζημιά 918 εκατομμυρίων ευρώ, στα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2020, σε σύγκριση με τη ζημία των 140 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταγράψει το 2019.

Η εταιρεία ανέφερε μείωση των εσόδων 7% στα 9.483 εκατομμύρια ευρώ.

Η Siemens Gamesa δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2020 αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση στην αγορά της Ινδίας και την υπέρβαση του κόστους της εκτέλεσης έργων στη Βόρεια Ευρώπη, λόγω του αντίκτυπου του Covid-19.

Το κόστος ολοκλήρωσης και αναδιάρθρωσης (I&R) ανήλθε σε 335 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2020, με το μεγαλύτερο από αυτά να ανέρχεται σε 219 εκατομμύρια ευρώ, για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της Siemens Gamesa στην Ινδία. Άλλα κόστη I&R περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Senvion ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πανδημία μείωσε τα έσοδα κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, λόγω της χαμηλότερης εμπορικής δραστηριότητας και των καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου.

Σημειώνεται όμως, ότι το 2020 η εταιρεία πέτυχε ρεκόρ στη λήψη παραγγελιών αξίας 14.736 εκατομμύρια ευρώ.

Η Siemens Gamesa δήλωσε ότι η νέα ομάδα διαχείρισης, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Andreas Nauen, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του τον Ιούνιο, δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Μάλιστα, η ομάδα παρουσίασε ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο για τα οικονομικά έτη 2021 μέχρι 2023 με στόχο την επαναφορά της χερσαίας επιχείρησης στην κερδοφορία και να διατηρήσει την κερδοφόρο ανάπτυξη του υπεράκτιου τομέα.

Ο Andreas Nauen δήλωσε:

«Η Siemens Gamesa ξεκίνησε το νέο οικονομικό έτος με ισχυρά θεμέλια για να επιστρέψει η εταιρεία σε βιώσιμη κερδοφορία. Τα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα βελτιώσουν τις επιδόσεις και θα ενισχύσουν τις δυνάμεις μας, τοποθετώντας μας σε ηγετική θέση στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας που έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον και πρωτοστατεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Τέλος, η Siemens Gamesa ανεφερε ότι παραμένει ο «αδιαμφισβήτητος ηγέτης» στον υπεράκτιο τομέα, έχοντας διπλασιάσει τη λήψη παραγγελιών στα 4,1 GW ετησίως, ενώ στον χερσαίο τομέα, η εταιρεία δέχτηκε 2,7 GW παραγγελιών το 4ο τρίμηνο του 2020, καλύπτοντας εν μέρει τις απώλειες του προηγούμενου τριμήνου.