Siemens Gamesa: Παροχή 34 ανεμογεννητριών σε αιολικό πάρκο στη Νορβηγία

Siemens Gamesa: Παροχή 34 ανεμογεννητριών σε αιολικό πάρκο στη Νορβηγία
Τρίτη, 03/11/2020 - 14:53

Η Siemens Gamesa πρόκειται να παρέχει 34 ανεμογεννήτριες στο αιολικό πάρκο Odal της Νορβηγίας.

Η συμφωνία ύψους 1 δις κορωνών Νορβηγίας (90 εκατ. ευρώ), των εταιρειών Akershus Energi και KLP με τη Siemens Gamesa αφορά την παράδοση ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa τύπου 5.0-145, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί για να είναι κατάλληλες με το έργο.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται για το 2021 και το συνολικό κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 2 δις κορώνες Νορβηγίας.

Ο διευθυντής της Akershus Energi Vind, Emil Orderud, δήλωσε:

«Έχουμε θέσει σκληρές απαιτήσεις στους προμηθευτές ανεμογεννητριών έτσι ώστε να συμβάλουν με τις πιο βιώσιμες λύσεις στην αγορά με βλέμμα στο μέλλον. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία. Επιπλέον, δώσαμε σημασία στο γεγονός ότι η Siemens Gamesa είναι ένας σταθερός παίκτης με 20 χρόνια εμπειρίας από παραδόσεις σε έργα αιολικής ενέργειας στη Νορβηγία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Norway, Ben Bjorke, δήλωσε:

«Η νορβηγική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η Νορβηγία είναι έθνος με κλιματικές φιλοδοξίες και η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας αποτελεί σημαντικό μέρος της πράσινης αλλαγής. Επιπλέον, η παροχή εμεπιρίαςείναι πολύ καλή. Η εμπειρία από τη βιομηχανία πετρελαίου χρησιμοποιείται τώρα για την πραγματοποίηση μιας πράσινης μετάνβασξης της νορβηγικής βιομηχανίας».