Enel: Μελετά τα πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα σε σε ταμιευτήρες υδροηλεκτρικών στη Σικελία

Enel: Μελετά τα πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα σε σε ταμιευτήρες υδροηλεκτρικών στη Σικελία
Τρίτη, 03/11/2020 - 16:13

Η Enel Green Power ανέπτυξε ένα πλωτό φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 30 kW στην Κατάνια της Σικελίας, με σκοπό τη δοκιμή διάφορων τεχνολογιών ηλιακών μονάδων.

Ο Fabrizio Bizzarri, επικεφαλής της Solar Innovation, της Enel Green Power δήλωσε το PV-Magazine:

«Η Enel δοκιμάζει συστήματα και διατάξεις. Προς το παρόν, τρεις διατάξεις έχουν κατασκευαστεί και βρίσκονται σε λειτουργία και εκτιμούμε ότι υπάρχει χώρος για καινοτομία που θα επιφέρει βελτίωση της τεχνολογίας και μείωση του κόστους».

Η Enel δοκιμάζει διάφορες λύσεις για να επιλέξει τις πιο υποσχόμενες για μελλοντικά ηλιακά έργα μεγάλης κλίμακας. Η απόδοση των πειραματικών δοκιμών θα της επιτρέψει να βελτιστοποιήσει τις παραμέτρους της εγκατάστασης.

Για παράδειγμα, η Enel δοκιμάζει την ψύξη που παρέχει το νερό στις πλωτές φωτοβολταϊκές μονάδες και παράλληλα διερευνά την επίδραση που έχει η παρουσία των ηλιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στο νερό και στο περιβάλλον, γενικά.

Η εταιρεία κατασκεύασε τρία πειραματικά ηλιακά συστήματα σε μια δεξαμενή, σε συνεργασία με την Enel Innovation Lab, μια πλατφόρμα δοκιμών για καινοτόμες ηλιακές τεχνολογίες. Το εργαστήριο βρίσκεται στην Κατάνια, όπου η εταιρεία διαθέτει και λειτουργεί πάρκο ηλιακών μονάδων σε τοποθεσία με υψηλή ηλιακή ακτινοβολία.

Μελλοντικά, η Enel σχεδιάζει να εγκαταστήσει πλωτές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών σταθμών, σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Bizzarri ανέφερε:

«Σε αυτήν την περίπτωση, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ταμιευτήρων που διαφέρουν ανά περίπτωση».

Φωτογραφία: Enel Green Power