Vestas: Παραγγελία 50 MW για αιολικό έργο στο Βιετνάμ

Vestas: Παραγγελία 50 MW για αιολικό έργο στο Βιετνάμ
Πέμπτη, 29/10/2020 - 12:38

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 50 MW, για αιολικό έργο στο Βιετνάμ από την την τοπική εταιρεία Ia Bang Wind Power Joint Stock Company, της εταιρεία ΑΠΕ Gia Lai Electricity Joint Stock Company (GEC), η οποία εδρεύει επίσης στη χώρα.

Πρόκειται για το αιολικό έργο La Bang 1 στην επαρχία Gia Lai του Βιετνάμ, μια περιοχή με σημαντικούς αιολικούς πόρους και έναν αυξανόμενο αριθμό αιολικών έργων. Μάλιστα, είναι το δεύτερο έργο της Vestas με την GEC με το οποίο ξεπερνά το 1,1 GW συνολικών παραγγελιών στο Βιετνάμ.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και επίβλεψη της εγκατάστασης 12 ανεμογεννητριών τύπου V150-4,2 MW διαφόρων επιπέδων ισχύος με σκοπό τη βελτιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας στις συγκεκριμένες συνθήκες ανέμου του ιστοτόπου. Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης και μια 10ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών Active Output Management 5000 (AOM 5000), σχεδιασμένη για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας στον ιστότοπο.

Ο πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, Clive Turton, δήλωσε: «Η συνεργασία με την GEC είναι μια φανταστική ευκαιρία να ενισχύσουμε την ηγετική μς θέση στο Βιετνάμ, παρέχοντας καθαρή και αξιόπιστη ενέργεια για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της χώρας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της GEC, Nguyen Thai Ha, δήλωσε:

«Στη στρατηγική ανάπτυξης της Ανανεώσιμης Ενέργειας της GEC, η αιολική ενέργεια είναι ένας από τους κύριους τομείς προτεραιότητας για επενδύσεις, με τη φιλοδοξία να αναπτύξουμε έως και εκατοντάδες MW αιολικής ισχύος μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ως εκ τούτου, μας τιμά η συνεργασία και πιστεύουμε ότι η χρήση των ανεμογεννητριών της Vestas, η επίβλεψη εγκατάστασης, η λειτουργία και οι υπηρεσίες συντήρησης όχι μόνο θα βοηθήσουν την GEC να ολοκληρώσει το έργο σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά και να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση λειτουργίας, συμβάλλοντας στην παροχή καθαρής και ασφαλούς ενέργειας στη χώρα».

Σύμφωνα με τη Vestas το έργο έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2021.