Ørsted: Απόκτηση αιολικού πάρκου 298 MW στις ΗΠΑ

Ørsted: Απόκτηση αιολικού πάρκου 298 MW στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 29/10/2020 - 12:04

Η Ørsted συνεχίζει να επεκτείνει το αποτύπωμά της στις ΗΠΑ μέσω της απόκτησης του χερσαίου αιολικού έργου Haystack Wind ισχύος 298 MW στη Νεμπράσκα.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο βρίσκεται δίπλα στο αιολικό πάρκο Plum Creek, ισχύος 230 MW, της Ørsted και θα χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή διασύνδεσης του διαχειριστή της αγοράς ηλεκτρικού δικτύου και χονδρικής στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, Southwest Power Pool (SPP North).

Το Haystack αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο το τέταρτο τρίμηνο του 2021, προσθέτοντας επιπλέον ποικιλομορφία στο χαρτοφυλάκιο της χερσαίας αιολικής ενέργειας, των φωτοβολταϊκών και της αποθήκευσης ενέργειας της Ørsted στην περιοχή του Τέξας, στις κεντροδυτικές και νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Ο Vishal Kapadia, οικονομικός διευθυντής των χερσαίων έργων της Ørsted, δήλωσε:

«Η απόκτηση του Haystack προσθέτει ένα επιπλέον έργο μεγάλης κλίμακας στο χαρτοφυλάκιο των χερσαίων έργων, σε μια περιοχή με ισχυρό αιολικό πόρο, και αποτελεί περαιτέρω αντανάκλαση της συνεχιζόμενης στρατηγικής μας για τη συμπλήρωση των βασικών μας αναπτυξιακών δραστηριοτήτων με ευκαιριακές εξαγορές».

Κατά μέσο όρο, το έργο θα συνεισφέρει 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην τοπική κοινότητα και θα απασχολεί 300 εργάτες στον τομέα στον τομέα της κατασκευής.

Σημειώνεται ότι με την προσθήκη του Haystack Wind, ο χερσαίος τομέα της Ørsted φτάνει πλέον τα 3 GW ισχύος που βρίσκονται σε λειτουργία ή είναι υπό κατασκευή.