ΕΤΑΑ: Χρηματοδότηση αιολικού έργου 100 MW στο Καζακστάν

ΕΤΑΑ: Χρηματοδότηση αιολικού έργου 100 MW στο Καζακστάν
Δευτέρα, 26/10/2020 - 15:23

Μια ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), πρόκειται να παρέχει περισσότερα από 95 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός αιολικού πάρκου 100 MW στο Καζακστάν.

Η ΕΤΑΑ θα παρέχει χρηματοδότηση ύψους 24,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του Renewables Framework 2 της Τράπεζας του Καζακστάν για τις ανανεώσιμες πηγές για το αιολικό έργο κοντά στην πόλη Zhanatas.

Τα χρήματα θα συμπληρωθούν με δάνεια ύψους 34,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών, 13,3 εκατομμύρια δολάρια από τη Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας και ένα ευνοϊκό δάνειο έως και 22,9 εκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Πράσινου Κλίματος.

Το αιολικό πάρκο Zhanatas είναι μια εταιρεία ειδικών έργων που διευθύνεται και ανήκει στην China Power International Holding σε συνεργασία με την Visor Investments Cooperatief για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου, καθώς και για τη δημιουργία μιας γραμμής 8,6 χιλιομέτρων 110kV που συνδέει την εγκατάσταση με το εθνικό δίκτυο.

Το εργοστάσιο θα συμβάλει στη μείωση των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 262.000 τόνους.

Το έργο ευθυγραμμίζεται επίσης με την προσέγγιση «Green Economy Transition» της ΕΤΑΑ, δήλωσε η τράπεζα.

Πηγή: renews.biz