MingYang: Μνημόνιο κατανόησης για πιλοτικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βραζιλία

MingYang: Μνημόνιο κατανόησης για πιλοτικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βραζιλία
Δευτέρα, 26/10/2020 - 14:14

Η κινεζική εταιρεία MingYang Smart Energy υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με την Pecem Industrial Complex (CIPP) για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στα ανοικτά των ακτών της Ceara στη Βραζιλία.

Ο αντιπρόεδρος της MingYang, Larry Wang, δήλωσε ότι το Μνημόνιο Κατανόησης είναι ένα σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση του πρώτου υπεράκτιου αιολικού έργου στη Βραζιλία.

«Πιστεύουμε ότι η MingYang και η Pecem θα είναι εξαιρετικοί συνεργάτες. Στην επόμενη φάση, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε το πιλοτικό μας έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και να οικοδομήσουμε πολύτιμη εμπειρία στην αδειοδότηση, το σχεδιασμό, το κόστος, την κατασκευή και τη λειτουργία για υπεράκτια αιολικά έργα μεγάλης κλίμακας στο μέλλον. Η MingYang είναι πρόθυμη να μοιραστεί αυτές τις εμπειρίες με την Πολιτεία της Ceara, το CIPP και ολόκληρη τη βιομηχανία. Αυτό το πιλοτικό έργο θα είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό έργο στη Βραζιλία ή ακόμα και στη Νότια Αμερική, οπότε σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή στις αρχές του 2022».

Ο πρόεδρος της CIPP, Danilo Serpa, δήλωσε ότι η εταιρεία συμβάλλει άμεσα στο ενεργειακό μείγμα της Πολιτείας της Ceara.

«Τώρα ξεκινάμε τις μελέτες για αυτό το πρωτοποριακό έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη και την επακόλουθη ωρίμανση του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βραζιλία. Πιστεύουμε ότι οι MingYang και Pecem θα είναι εξαιρετικοί συνεργάτες. Η υπογραφή αυτού του μνημονίου σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό έργο στη Βραζιλία».

Πηγή: renews.biz