Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών 122MW για αιολικό πάρκο στη Γαλλία

Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών 122MW για αιολικό πάρκο στη Γαλλία
Τετάρτη, 23/06/2021 - 13:39

Η Vestas εξασφάλισε παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 122MW για το έργο Sud Marne Wind.

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή Μάρνη και αναπτύσσεται από την TTR Energy.

Θα τεθεί σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και η Vestas αναμένεται να παραδώσει τις ανεμογεννήτριες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ενώ θα τεθούν σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Η σύμβαση περιλαμβάνει τη μεταφορά, προμήθεια και εγκατάσταση 30 ανεμογεννητριών τύπου V150-4.2MW, μερικές από τις οποίες θα παραδοθούν σε λειτουργία 4MW, ενώ η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης 20ετούς διάρκειας.

Ο διευθυντής της Vestas Γαλλίας, Hugues Faivre, δήλωσε:

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την TTR Energy για τη μεγαλύτερη παραγγελία της Vestas που έχει λάβει ποτέ στη Γαλλία. Αναμένουμε ότι η αξιοπιστία και η υψηλή ανταγωνιστικότητα της πλατφόρμας 4 MW θα συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση της ετήσιας παραγωγής ενέργειας του αιολικού πάρκου και στη βελτιστοποίηση της επιχειρηματικής περίπτωσης των πελατών μας».

Η Vestas εγκατέστησε την πρώτη της ανεμογεννήτρια στη Γαλλία το 1991 και έκτοτε έχει παραδώσει περισσότερα από 5.8GW αιολικής ισχύος, ξεπερνώντας τις 2300 ανεμογεννήτριες στη χώρα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% στην γαλλική αγορά.