Engie: Τέθηκε σε λειτουργία ηλιακό πάρκο 12 MW στη Γαλλία

Engie: Τέθηκε σε λειτουργία ηλιακό πάρκο 12 MW στη Γαλλία
Παρασκευή, 23/10/2020 - 14:04

Η Engie ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 12 MW στη Γαλλία.

Το ηλιακό πάρκο ύψους 12,7 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται στην κοινότητα La Batie-Montsaleon και θα παράγει 18,5 GWh ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού δικτύου Val de Durance.

Το ηλιακό πάρκο καλύπτει 22 εκτάρια στην τελική του διαμόρφωση και ο σχεδιασμός του έργου είναι σύμφωνος με τα κριτήρια του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, δεν εισέρχεται στο αρχαίο δάσος της περιοχής και δεν θέτει σε κίνδυνο το προστατευόμενο είδος τριαντάφυλλου, "Le Rosier de France". Μάλιστα, τοπικά είδη χλωρίδας επανατοποθετήθηκαν μεταξύ των σειρών των ηλιακών πάνελ, ενώ οι φράκτες επιτρέπουν τη διέλευση μικρών ζώων.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από δέντρα και να συνδυάζεται με το τοπίο. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα οικολογικό λιβάδι με έναν τοπικό κτηνοτρόφο προβάτων για τη συντήρηση του χώρου, διατηρώντας τον έλεγχο της βλάστησης.

Η Engie συνεργάστηκε με τοπικές και περιφερειακές εταιρείες για την κατασκευή και λειτουργία του ηλιακού πάρκου.Τα φορολογικά οφέλη υπολογίζονται σε 74.000 ευρώ ετησίως, τα οποία κατανέμονται μεταξύ των δήμων Sisteronais-Buech και του τμήματος Hautes-Alpes.

Τέλος, η Engie θα λειτουργεί το πάρκο σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες.