Τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο 47 ανεμογεννητριών Vestas, Bearkat 2

Τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο 47 ανεμογεννητριών Vestas, Bearkat 2
Τετάρτη, 21/10/2020 - 13:47

Τέθηκε σε λειτουργία το χερσαίο αιολικό πάρκο Bearkat 2, ισχύος 162MW, που βρίσκεται στο Τέξας και πλέον τροφοδοτεί την αγορά ενέργειας ERCOT.

Πιο συγκεκριμένα, το αιολικό πάρκο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019, αποτελείται από 47 ανεμογεννήτριες Vestas V126-3.45MW και αναπτύχθηκε από τους CIP και Tri Global.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Copenhagen Infrastructure II K/S 9 (CIP) με την υπόλοιπη χρηματοδότηση να προέρχεται από δύο επενδυτές φορολογικών μετοχών.

Η παραγόμενη ισχύς πωλείται βάσει μακροχρόνιας σύμβασης με ανώνυμο χρηματοοικονομικό ίδρυμα των ΗΠΑ, μειώνοντας την έκθεση του έργου στις υποκείμενες τιμές ισχύος.

Ο ανώτερος συνεργάτης της CIP, Christian Skakkebaek, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση του Bearkat 2, τη νεότερη προσθήκη στο αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο μας έργων ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτό το επίτευγμα χρησιμεύει ως απόδειξη της αφοσίωσης και της ανθεκτικότητας της ομάδας της CIP, των συνεργατών μας και των προμηθευτών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Είμαστε περήφανοι για τη συμβολή αυτού του έργου στις τοπικές θέσεις εργασίας και στην παραγωγή καθαρής αιολικής ενέργειας για την εξυπηρέτηση της αγοράς του Τέξας».