Equinor: Υπέβαλε προσφορές για 2 αιολικά έργα στις ΗΠΑ

Equinor: Υπέβαλε προσφορές για 2 αιολικά έργα στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 21/10/2020 - 14:29

Η Equinor ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπέβαλε δύο προσφορές στο δεύτερο διαγωνισμό υπεράκτιων αιολικών πάρκων της Νέας Υόρκης, μετά από συμφωνία που υπέγραψε τον περασμένο μήνα με την BP για συνεργασία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, η Equinor υπέβαλε προσφορά για δύο έργα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, το Empire Wind Phase 2 και το Beacon Wind, τα οποία συνολικά έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουν ένα εκατομμύριο σπίτια στις ΗΠΑ, με την BP να αποτελεί κατά 50% συνεργάτη.

Το έργο Empire Wind βρίσκεται περίπου 15-30 μίλια (24-48 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά του Long Island, ενώ το Beacon Wind βρίσκεται περίπου 20 μίλια νότια της Μασαχουσέτης και 60 μίλια ανατολικά της Νέας Υόρκης.

Η Equinor, η οποία αναπτύσσει ήδη το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Empire Wind Phase 1 ισχύος 816 MW, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον θαλάσσιο τερματικό σταθμό South Brooklyn για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Η Siri Espedal Kindem, πρόεδρος της Equinor Wind U.S, δήλωσε:

«Η υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ είναι έτοιμη για επέκταση και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη δημιουργία σημαντικής αξίας στην αγορά της Νέας Υόρκης».

Με στοιχεία από: Reuters (Reporting: Nerijus Adomaitis, Editing: Rosalba O'Brien)