Nordex: Εγκατέστησε την πρώτη ανεμογεννήτρια N149 / 5.X

Nordex: Εγκατέστησε την πρώτη ανεμογεννήτρια N149 / 5.X
Δευτέρα, 14/09/2020 - 14:56

Η Nordex εγκατέστησε την πρώτη ανεμογεννήτρια νέας γενιάς, ισχύος 5 MW, στο αιολικό πάρκο Genshagener Heide κοντά στο Πότσνταμ της Γερμανίας.

Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια τύπου N149 / 5.X, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον μήνα, ενώ την εγκατάστασή της ακολουθούν οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα μέτρησης και επικύρωσης με σκοπό τη λήψη πιστοποίησης του τύπου N149 / 5.X.

Η εταιρεία δήλωσε ότι με μέση ταχύτητα ανέμου 6,4 μέτρα το δευτερόλεπτο σε ύψος πλήμνης 105 μέτρων, η τοποθεσία προσφέρει καλές συνθήκες για τις μετρήσεις της ανεμογεννήτριας 5,7MW. Μάλιστα, η Nordex εταιρεία θα επικυρώσει και το επίπεδο ήχου καθώς και τη συμβατότητα της ανεμογεννήτριας με το δίκτυο ηλεκτρισμού με βάση τις μετρήσεις που καταγράφονται στο πεδίο, καθώς και την καμπύλη ισχύος.

Η Nordex ανέφερε πως με την έναρξη της παραγωγής της νέας σειράς το 2021, η συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια θα έχει πλήρη πιστοποίηση. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι ο τύπος N149 / 5.X αποτελεί μία λογική εξέλιξη που βασίζεται στην επιτυχημένη προσέγγιση της ευέλικτης βαθμολογίας της σειράς N149 / 4.0-4.5.

«Η ανεμογεννήτρια έχει σχεδιαστεί για τη μέγιστη ευελιξία και μπορεί να λειτουργήσει με διαφορετικούς τρόπους στα 5 MW, ανάλογα με τις απαιτήσεις της τοποθεσίας και τις ανάγκες των πελατών», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ανεμογεννήτρια διαθέτει έχει ένα νέο και πιο αποτελεσματικό κιβώτιο ταχυτήτων καθώς επίσης και το ηλεκτρικό σύστημα της σειράς Delta4000 το οποίο είναι κλιμακωτό προκειμένου να επιτευχθεί η υψηλή απόδοση ισχύος στη σειρά 5 MW.

Σημειώνεται ότι η Nordex έχει λάβει παραγγελίες ύψους 800 MW για τον τύπο N149 / 5.X ήδη από πέρυσι.