Nordex: Χρυσό μετάλλιο EcoVadis για τις επιτυχημένες προσπάθειες αειφορίας

Nordex: Χρυσό μετάλλιο EcoVadis για τις επιτυχημένες προσπάθειες αειφορίας
Πέμπτη, 24/06/2021 - 14:25

Χρυσό Μετάλλιο EcoVadis απονεμήθηκε στον Όμιλο Nordex σε αναγνώριση των επιτυχημένων προσπαθειών της για αειφορία.

Πιο συγεκριμένα, η Nordex βελτίωσε το αποτέλεσμά της κατά 23 πόντους σε σύγκριση με το 2019 (43), επιτυγχάνοντας συνολικό σκορ 66 πόντων. Το φετινό αποτέλεσμα βάζει τον Όμιλο Nordex στο κορυφαίο 3% όλων των γενικών κατασκευαστών βιομηχανικών μηχανημάτων που έχουν αξιολογηθεί.

Σημειώνεται ότι η EcoVadis επιβράβευσε δομημένες και προληπτικές προσεγγίσεις βιωσιμότητας με βαθμολογίες άνω του μέσου όρου στους τομείς του Περιβάλλοντος και της Ηθικής, ενώ οι ειδικοί είδαν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα των Βιώσιμων Συμβάσεων, μια περιοχή όπου πρέπει να γίνουν περαιτέρω προσπάθειες.

Σημειώνεται ότι μόνο η Siemens Gamesa πέτυχε υψηλότερο σκορ κάτι που την τοποθετεί στο κορυφαίο 1% όλων των εταιρειών που αξιολογήθηκαν και έλαβαν μετάλλιο Platinum.

Παράλληλα με το EcoVadis, υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί αξιολόγησης ESG που παρακολουθούν συνεχώς και επιβεβαιώνουν την απόδοση βιωσιμότητας της Nordex (ESG σημαίνει «Περιβάλλον, Κοινωνική και Διακυβέρνηση»). Αυτές οι αξιολογήσεις προωθούν τη διαφάνεια σχετικά με την απόδοση της αειφορίας στον αιολικό κλάδο, συμπληρώνοντας την αναφορά οικονομικών επιδόσεων. Σημειώνεται ότι το Τμήμα Αειφορίας του Ομίλου Nordex αναλύει επίσης τα κριτήρια αξιολόγησης αυτού του τύπου αξιολογήσεων ως βάση για τη νέα μας Στρατηγική Αειφορίας.

Σχετικά με την EcoVadis είναι ο κορυφαίος πάροχος αξιολογήσεων επιχειρηματικής βιωσιμότητας σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Με καινοτόμο τεχνολογία και τεχνογνωσία στον τομέα της αειφορίας, υποστηρίζει εταιρείες στην ανάπτυξη και εφαρμογή βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών. Η μεθοδολογία EcoVadis αξιολογεί τις οδηγίες της εταιρείας, τα μέτρα και τις δημοσιευμένες αναφορές στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Εργασίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ηθικής και των Βιώσιμων Συμβάσεων.

Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες βιωσιμότητας της EcoVadis αναλύουν και ελέγχουν τα δεδομένα της εταιρείας (συγκεκριμένα δικαιολογητικά έγγραφα, αποτελέσματα παρακολούθησης 360 κ.λπ.) για τη δημιουργία αξιόπιστων αξιολογήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τον τομέα, το μέγεθος και τη γεωγραφική θέση της εταιρείας.