Nordex: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών για αιολικό έργο 45,6MW στη Φινλανδία

Nordex: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών για αιολικό έργο 45,6MW στη Φινλανδία
Τετάρτη, 19/05/2021 - 16:10

Η Nordex δέχτηκε μία νέα παραγγελία ανεμογεννητριών για το αιολικό έργο Lumivaara, ισχύος 45,6MW, στη Φινλανδία από την Energiequelle.

Βάσει της συμφωνίας στα μέσα του 2023, η Nordex θα προμηθεύσει οκτώ ανεμογεννήτριες N163 / 5.X στο έργο, ενώ περιλαμβάνεται επίσης και μία σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τις ανεμογεννήτριες διάρκειας 30 ετών.

Σημειώνεται ότι η Nordex θα προμηθεύει τους ανεμογεννήτριες N163 σε λειτουργία 5,7MW, ενώ θα διαμορφωθούν στην έκδοση ψυχρού κλίματος για λειτουργία σε θερμοκρασίες κάτω από -30 ° C και θα είναι εξοπλισμένες με το Nordex Advanced Anti-Icing System για τα πτερύγια.

Ο επικεφαλής πωλήσεων του ομίλου Nordex, Paxti Landa, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Energiequelle επέλεξε και πάλι τις ανεμογεννήτριες N163 για το έργο Lumivaara. Χάρη στο αντιπαγωτικό σύστημα θα είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας των ανεμογεννητριών ακόμη και στις σκληρές και παγωμένες χειμερινές συνθήκες, καθώς το σύστημα αποτρέπει τον σχηματισμό πάγου στα πτερύγια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energiequelle, Nils Borstelmann πρόσθεσε:

«Με ένα έργο τόσο απαιτητικό όσο το Lumivaara, είναι ύψιστης σημασίας να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία που είναι ιδανικά σχεδιασμένη για σκληρές κλιματολογικές συνθήκες. Επιπλέον, ήταν ζωτικής σημασίας για εμάς να επιλέξουμε έναν κατασκευαστή που διαθέτει ένα καθιερωμένο δίκτυο σέρβις στην περιοχή και έτσι μπορεί να διασφαλίσει τη βέλτιστη λειτουργία των ανεμογεννητριών».