Ιαπωνία: Τέθηκε σε εμπορική λειτουργία το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της χώρας

Ιαπωνία: Τέθηκε σε εμπορική λειτουργία το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της χώρας
Πέμπτη, 20/08/2020 - 16:19

Το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της Ιαπωνίας ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία, ύστερα από μία περίοδο υλοποίησης δυόμισι ετών.

Πρόκειται για το αιολικό πάρκο Tsugaru, ισχύος 122 MW, το οποίο βρίσκεται στο Νομό Aomori και υλοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Pattern Energy, θυγατρική της Green Power Investment.

Το αιολικό πάρκο εκτείνεται σε περισσότερα από 12 χιλιόμετρα και διαθέτει 38 ανεμογεννήτριες GE ισχύος 3.2MW η κάθε μία.

Η συμβουλευτική εταιρεία Mott MacDonald πραγματοποίησε την πλήρη τεχνική, περιβαλλοντική και κοινωνική επιμέλεια στο έργο. Όπως δήλωσε η εταιρεία, το έργο αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα σε ό,τι αφορά ο σχεδιασμό και την πιστοποίησή του, καθώς και σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες περιβαλλοντικές και αδειοδοτικές απαιτήσεις.

Ο υπεύθυνος του έργου της Mott MacDonald, Matthias Vinard, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτό το έργο με μεγάλα κοινωνικά αποτελέσματα - περίπου 90.000 νοικοκυριά θα τροφοδοτούνται ανανεώσιμη ενέργεια από το αιολικό πάρκο. Το έργο θα διαφοροποιήσει επίσης την οικονομία της περιοχής μέσω ευκαιριών απασχόλησης».

Πηγή: Renews