Συνεργασία GE και Toshiba Energy για την Haliade-X στην Ιαπωνία

Συνεργασία GE και Toshiba Energy για την Haliade-X στην Ιαπωνία
Τετάρτη, 12/05/2021 - 17:01

Η GE Renewable Energy και η Toshiba Energy Systems and Solutions Corporation υπέγραψαν μια συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τον εντοπισμό κρίσιμων φάσεων της διαδικασίας κατασκευής της υπεράκτιας ανεμογεννήτριας Haliade-X της GE στην Ιαπωνία.

Η στρατηγική συμφωνία θα βοηθήσει την υπεράκτια αιολική τεχνολογία της GE να είναι πιο ανταγωνιστική στις επερχόμενες δημοπρασίες στην Ιαπωνία, ανέφερε ο κατασκευαστής.

Χωρίς τη δημοσιοποίηση οικονομικών όρων και συγκεκριμένων λεπτομερειών, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα αξιοποιήσουν τη συλλογική τους τεχνολογία, τις εγκαταστάσεις και τις δεξιότητές τους, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρησή τους ως μέρος της συμφωνίας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η GE θα παρέχει την τεχνολογία Haliade-X, θα παρέχει ανταλλακτικά και εξαρτήματα για συναρμολόγηση νασέλων και θα υποστηρίζει την Toshiba στην από κοινού ανάπτυξη μιας τοπικής αλυσίδας εφοδιασμού καθώς και την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης των νασέλων.

Η Toshiba θα συγκεντρώσει, θα αποθηκεύσει, θα μεταφέρει τις νασέλες Haliade-X, θα παρέχει υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης και θα έχει σημαντικές πωλήσεις και εμπορικές ευθύνες για την ιαπωνική αγορά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy για τον υπεράκτιο άνεμο John Lavelle δήλωσε:

«Η GE και η Toshiba γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εδώ και δεκαετίες και έχουν αποδείξει την επιτυχή συνεργασία τους, μέσω πολλών συνεργασιών. Η Toshiba είναι ο στρατηγικός εταίρος που μας βοηθά να φέρουμε τα οφέλη του υπεράκτιου ανέμου στην Ιαπωνία. Οι τοπικές παραγωγικές δυνατότητές τους, η εμπειρία τους στον ενεργειακό τομέα και η εξαιρετική φήμη στην αγορά τους καθιστούν έναν πολύτιμο στρατηγικό εταίρο. Μαζί, είμαστε σε καλή θέση για να υποστηρίξουμε τις φιλοδοξίες της Ιαπωνίας να είναι ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα στην υπεράκτια αιολική ενέργεια».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toshiba Energy Systems and Solutions Corporation, Mamoru Hatazawa, πρόσθεσε:

«Ως μακροχρόνιος επιχειρηματικός εταίρος της GE εδώ και δεκαετίες σε επιχειρήσεις συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, η Toshiba είναι πιο κατάλληλη για να υποστηρίξει τη GE για να δημιουργήσει έναν άλλο παγκόσμιο ηγέτη στην υπεράκτια αιολική αγορά. Μέσω αυτής της στρατηγικής συμμαχίας, η Toshiba θα συμμετάσχει ενεργά σε έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας παρέχοντας αξιόπιστα προϊόντα και θα συμβάλει στη διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιαπωνία».

Η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να απονείμει 10 GW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας έως το 2030 με προσφορές 1GW ετησίως.

Το σχέδιο ζητά την εγκατάσταση 30 έως 45GW υπεράκτιων ανεμογεννητριών, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών, έως το 2040 εν μέρει μέσω της ανάπτυξης μιας ανταγωνιστικής εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας.