GE: 87 ανεμογεννήτριες Haliade-X 14MW για την τρίτη φάση του Dogger Bank 3,6GW

GE: 87 ανεμογεννήτριες Haliade-X 14MW για την τρίτη φάση του Dogger Bank 3,6GW
Τρίτη, 18/05/2021 - 14:13

Η Dogger Bank Wind Farm και η GE Renewable Energy ολοκλήρωσαν τα συμβόλαια προμήθειας ανεμογεννητριών καθώς και την πενταετή συμφωνία σέρβις και εγγύησης για το αιολικό πάρκο Dogger Bank C, ισχύος 1200MW.

Βάσει της συμφωνίας η GE θα παρέχει συνολικά 87 ανεμογεννήτριες Haliade-X 14MW για την τρίτη και τελευταία φάση του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο.

Αυτά τα συμβόλαια, τα οποία υπόκεινται στο κλείσιμο του Dogger Bank C στα τέλη του 2021, σημαίνουν ότι η GE Renewable Energy θα παρέχει συνολικά 277 μονάδες της ανεμογενήτριας Haliade-X και στις τρεις φάσεις του Dogger Bank, που πρόκειται να κατασκευαστούν 130 χιλιόμετρα από τη βορειοανατολική ακτή της Αγγλίας.

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών σ το Dogger Bank C πρόκειται να ξεκινήσουν το 2025 πριν από την ολοκλήρωση του συνολικού έργου το 2026.

Το Dogger Bank C θα είναι μια κοινοπραξία μεταξύ SSE Renewables (50%) και Equinor (50%), ενώ τα Dogger Bank A και B ανήκουν στην SSE Renewables (40%), Equinor (40%) και Eni (20%).

Με την ολοκλήρωση όλων των συμβάσεων προμήθειας και παροχής ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο Dogger Bank ισχύος 3,6GW m, η GE Renewable Energy αύξησε την εκτίμησή της για τις πράσινες θέσεις εργασίας που αναμένει να δημιουργήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την υποστήριξη της παράδοσης και της λειτουργίας και των τριών φάσεων του έργου σε περίπου 470, από την εκτίμηση των 240 θέσεων εργασίας που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αυτές οι νέες θέσεις εργασίας αυξάνουν τον συνολικό αριθμό θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παράδοση και τη λειτουργία του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Dogger Bank σε σχεδόν 3000 μέχρι στιγμής.

Οι πρώτες ανεμογεννήτριες της GE Haliade-X 13MW θα εγκατασταθούν στις φάσεις A και B του Dogger Bank Wind Farm, κατόπιν παραγγελίας για 190 μηχανήματα.Όμως σύμφωνα με τα τελευταία συμβόλαια για το Dogger Bank C θα εγκατασταθούν για πρώτη φορά ανεμογεννήτριες Haliade-X 14MW σε εμπορικό έργο.

Αναφέρεται ότι η SSE Renewables πρωτοστατεί στην κατασκευή και παράδοση και των τριών φάσεων του Dogger Bank Wind Farm. Η Equinor θα λειτουργήσει το Dogger Bank μετά την ολοκλήρωσή του.

Ο Steve Wilson, διευθυντής έργου της SSE Renewables για το Dogger Bank, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο και σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη πρόοδό μας προς το χρηματοοικονομικό κλείσιμο για την τρίτη φάση του αιολικού πάρκου, που αναμένεται αργότερα φέτος.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μέσω της επιβεβαίωσής μας με την GE των συμβόλων στροβίλων για την παράδοση και των τριών φάσεων της Dogger Bank Wind Farm, το έργο θα είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία εκατοντάδων περισσότερων πράσινων θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και ως προς τη συντήρηση».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy υπεράκτιων αιολικών, John Lavelle, δήλωσε:

«Φέρνοντας το Haliade-X 14MW στην τρίτη φάση του έργου αποδεικνύεται ότι η GE διαθέτει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των ταχέων αλλαγών στην υπεράκτια βιομηχανία. Με όλα τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί, προσβλέπουμε τώρα στις επόμενες φάσεις της συνεργασίας μας στο Dogger Bank. Μαζί, θα συνεισφέρουμε σημαντικά στην συνεχώς επιταχυνόμενη ενεργειακή μετάβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Με πληροφορίες από: renews.biz