Vestas: Νέο έργο για την εταιρεία ισχύος 250 MW στην Αίγυπτο

Vestas: Νέο έργο για την εταιρεία ισχύος 250 MW στην Αίγυπτο
Δευτέρα, 17/08/2020 - 14:30

Η Αρχή της Νέας και Ανανεώσιμης Ενέργειας της Αιγύπτου (NREA) και η Vestas πρόκειται να υπογράψουν την Τρίτη συμβόλαιο για την υλοποίηση έργου αιολικής ενέργειας 250 MW.

Σύμφωνα με πηγές της Daily News Egypt οι όροι για την υλοποίηση του έργου έχουν ήδη συμφωνηθεί και αναθεωρηθεί από το Κρατικό Συμβούλιο της Αιγύπτου.

Οι πηγές πρόσθεσαν η υπογραφή της συμφωνίας καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά δε υπήρξαν προβλήματα με τους χρηματοδοτικούς οργανισμούς και την εταιρεία υλοποίησης, γνωρίζοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην τρέχουσα παγκόσμια κρίση στον τομέα της υγείας.

Η υλοποίηση του αιολικού πάρκου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός δύο ετών.

Η NREA εξέτασε και ενέκρινε τη μόνη προσφορά που υποβλήθηκε από τη Vestas στη δημοπρασία για αιολικά έργα. Σημειώνεται ότι προηγουμένως η Siemens Gamesa αρνήθηκε να παρατείνει την ισχύ της δικής της προσφοράς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της. Επιπλέον, η Senvion είχε υποβάλει προσφορά, αλλά την απέσυρε για τεχνικούς λόγους.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Γερμανική Τράπεζα Ανάπτυξης (KfW) πρόκειται να παρέχει δάνειο 260 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ισχύος 250 MW.

Σημειώνεται ότι η συνεχιζόμενη κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αίγυπτο εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος του είναι να αυξήσει το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αιγύπτου στο 20% μέχρι το 2022 και σε περισσότερο από 42% έως το 2035. Αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής των ανανεώσιμων πόρων της Αιγύπτου στα 6 GW, συμπεριλαμβανομένων υδροηλεκτρικής ενέργειας και άλλων έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Πηγή: evwind. es