Danske Commodities: 15ετής συμφωνία αγοράς ενέργειας από βρετανικό αιολικό πάρκο 3,6 GW

Danske Commodities: 15ετής συμφωνία αγοράς ενέργειας από βρετανικό αιολικό πάρκο 3,6 GW
Δευτέρα, 17/08/2020 - 15:44

Η Danske Commodities υπέγραψε 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dogger Bank στη Βρετανία, σύμφωνα με ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Το αιολικό πάρκο, Dogger Bank, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα από την ακτή του Γιορκσάιρ στη βόρεια Αγγλία, είναι υπό κατασκευή και θα αποτελεί το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, ισχύος 3,6 GW, το οποίο θα μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι το αιολικό έργο ανήκει στην Equinor και τη βρετανική SSE Renewables η κάθε μια από τις οποίες κατέχει το 50% της επένδυσης.

Η συμφωνία που υπεγράφη καθιστά την Danske Commodities υπεύθυνη για την εμπορία και την εξισορρόπηση 480 MW από την παραγόμενη ισχύ του αιολικού πάρκου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η Danske Commodities εμπορεύεται ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από δέκα χρόνια και βλέπουμε τη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ως κρίσιμο στοιχείο για τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Tor Mosegaard, της Danske Commodities.

Πηγή: Reuters