Enercon: Αναδιάρθρωση του δικτύου παραγωγής της στη Γερμανία

Enercon: Αναδιάρθρωση του δικτύου παραγωγής της στη Γερμανία
Δευτέρα, 17/08/2020 - 13:57

Η Enercon ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναδιαρθρώσει παραγωγή της στη Γερμανία σε συνεργασία με συνεργάτες παραγωγής και προμηθευτές, προκειμένου να διατηρήσει την ανταγωνιστική της θέση διεθνώς.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, θα αναπτυχθούν κέντρα αριστείας για την κατασκευή ατράκτων και γεννητριών στις τοποθεσίες Άουριχ και Μάγκντεμπουργκ.

Η αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί σε στενή συνεργασία με τους συνεργάτες παραγωγής της Enercon, ενώ ο στόχος της στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης είναι να ενσωματωθούν ορισμένες από τις εξωτερικές εταιρείες στην Enercon.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enercon, Jost Backhaus, δήλωσε: «Θέλουμε να ενσωματώσουμε την παραγωγή στην κεντρική εταιρεία, την Enercon, και να τη διαχειριστούμε ως μια αυτοτελή επιχείρηση στο μέλλον. Γι’ αυτό το θέμα επιδιώκουμε συνομιλίες με τους μετόχους μας. Αυτό είναι ένα πολύπλοκο έργο και θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχει».

Ο Enercon δήλωσε ότι γι’ αυτό το σκοπό θα αναπτυχθεί το «μηχανοτρονικό κέντρο αριστείας» στο Άουριχ της Κάτω Σαξονίας τους επόμενους μήνες. Το κέντρο αριστείας θα συγκεντρώνει όλες τις διαδικασίες κατασκευής και τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για την παραγωγή μηχανοστασίων, κόμβων και ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία ενός «κέντρου αριστείας γεννητριών» στην περιοχή Μάγκντεμπουργκ στη Σαξονία. Το κέντρο θα συγκεντρώνει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις απαιτούμενες διαδικασίες κατασκευής για την κατασκευή μόνιμου μαγνήτη Enercon και ξεχωριστών γεννητριών.

Η Enercon δήλωσε ότι στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των χώρων παραγωγής της στο Άουριχ και στο Μάγκντεμπουργκ για τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι μετά την κατάρρευση της γερμανικής χερσαίας αγοράς, η Enercon έχει ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο αφορά τις υποσχόμενες διεθνείς επιχειρήσεις. Το σχέδιο περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση των αλυσίδων εφοδιασμού, οι οποίες υποβάλλονται σε ένα απαραίτητο πρόγραμμα μείωσης κόστους.

Τέλος, ο Backhaus πρόσθεσαι ότι η αναδιοργάνωση θα περιλαμβάνει ενοποίηση.

«Θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές σε μεμονωμένες εταιρείες. Θα πρέπει βρεθούν λύσεις για να αντιμετωπιστεί η νέα κατάσταση. Λόγω των δύσκολων συνθηκών δεν μπορούμε πλέον να έχουμε περιττές δομές στη Γερμανία. Η δημιουργία των κέντρων αριστείας σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας και να αναδιοργανώσουμε τις εγκαταστάσεις στο Άουριχ και το Μάγκντεμπουργκ για το μέλλον.