GE: Καταγγέλλει τη Siemens Gamesa για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

GE: Καταγγέλλει τη Siemens Gamesa για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας
Τετάρτη, 05/08/2020 - 13:11

Η GE Renewable Energy υπέβαλε καταγγελία για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ κατά της ανταγωνίστριάς της, Siemens Gamesa.

Η GE ισχυρίστηκε ότι οι μονάδες της Siemens Gamesa παραβιάζουν τις δικές της πατενταρισμένες τεχνολογίες χαμηλής τάσης και μεταφοράς μηδενικής τάσης.

«Η άποψη της GE είναι ότι η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί τη βάση για την προώθηση τόσο της καινοτομίας όσο και των επενδύσεων σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, καθώς και για τη συναφή δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής αξίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η GE πιστεύει ακράδαντα στη θέση της κατά τη Siemens Gamesa και θα συνεχίσει να προστατεύει την τεχνολογία της στις ΗΠΑ».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σε δήλωσή της η Siemens Gamesa ανέφερε:

«Στις 31 Ιουλίου 2020 η General Electric Company υπέβαλε καταγγελία εναντίον της Siemens Gamesa στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ ζητώντας να αποκλειστεί η εισαγωγή εξοπλισμού ανεμογεννητριών από την Siemens Gamesa στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί και για την οποία θα αμυνθούμε».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες που διατίθενται στο εμπόριο από την Siemens Gamesa δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων. Παρακαλώ καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω λόγω των τρεχουσών νομικών διαδικασιών».

Πηγή: renews.biz

Φωτογραφία: Pixabay