Η RWE θα προμηθεύει την Bosch με ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακά πάρκα

Η RWE θα προμηθεύει την Bosch με ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακά πάρκα
Τετάρτη, 05/08/2020 - 15:18

Η RWE πρόκειται να παρέχει 50MW ηλεκτρικής ενέργειας στη γερμανική εταιρεία Bosch από έργα ηλιακής ενέργειας.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα παραδοθεί από καινούργια φωτοβολταϊκά έργα που βρίσκονται στη νότια Γερμανία και τα οποία υλοποιούνται από τη RWE και άλλους παρόχους. Η παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινήσει σύντομα, ενώ όλες οι φωτοβολταϊκές μονάδες να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2021.

Η RWE θα οργανώσει και θα συγκεντρώσει τις προμήθειες, θα αναλάβει τη δομή και θα ενσωματώσει όλες τις παραδόσεις πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο προμηθειών της Bosch. Επιπλέον, θα διασφαλίσει ότι η ισχύς που παρέχεται στο σύστημα ισούται με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που αντλείται από το δίκτυο ταυτόχρονα, ανά πάσα στιγμή.

Από την άλλη, η Bosch επιδιώκει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020.

Ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της RWE, Andree Stracke, δήλωσε: «Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, κάνουμε το επόμενο βήμα προς την εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος προστασίας του κλίματος της Bosch.

«Με το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της, η RWE κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις στη βιομηχανία και στις δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, με σκοπό να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους».