Siemens Gamesa: Συμφωνία για παροχή υπηρεσιών σε υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της Senvion

Siemens Gamesa: Συμφωνία για παροχή υπηρεσιών σε υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της Senvion
Παρασκευή, 17/07/2020 - 15:00

Η Siemens Gamesa ανέλαβε τη συντήρηση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Trianel Windpark Borkum II, ισχύος 200 MW στη Γερμανία, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ηγετική της θέση στο συγκεκριμένο τομέα.

Η εγκατάσταση των 32 ανεμογεννητριών τύπου Senvion ισχύος 6,33 MW στο αιολικό πάρκο ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020. Μάλιστα, η ισχύς που παράγεται από το αιολικό πάρκο είναι ικανή να τροφοδοτήσει περίπου 200.000 νοικοκυριά ετησίως.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο ανήκει σε 20 δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και σε δημοτικές εταιρείες της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Η σύμβαση που υπεγράφη από τη Siemens Gamesa στα τέλη Ιουνίου αποτελεί την πρώτη συμφωνία παροχής σέρβις σε υπεράκτιο πάρκο αιολικής ενέργειας το οποίο έχει εξοπλιστεί από άλλη εταιρεία. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά για τη Siemens Gamesa που θα παρέχει σέρβις σε υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της Senvion από την απόκτηση της παροχής υπηρεσιών και συντήρησης των χερσαίων ανεμογεννητριών της Senvion στην Ευρώπη, καθώς και της πνευματικής ιδιοκτησίας, τον Ιανουάριο του 2020.

Η συμφωνία καλύπτει 5ετή παροχή υπηρεσιών πλήρους εμβέλειας καθώς και τη δυνατότητα σταθερών επιλογών επέκτασης από τη Siemens Gamesa.

Η παροχή υπηρεσιών και συντήρησης προς το αιολικό πάρκο θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου 2020.