Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών για χερσαίο αιολικό πάρκο 322MW στην Ολλανδία

Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών για χερσαίο αιολικό πάρκο 322MW στην Ολλανδία
Πέμπτη, 25/06/2020 - 17:16

Νέα παραγγελία δέχτηκε η Vestas για προμήθεια ανεμογεννητριών στο χερσαίο έργο αιολικής ενέργειας Zeewolde, ισχύος 322MW στην Ολλανδία.

Η Vestas υπέγραψε συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρεία Rabobank για παροχή 83 ανεμογεννητριών και χρηματοδότηση για το αιολικό έργο Windpark Zeewolde, το οποίο ανήκει συνεργατικά από περισσότερους από 200 ντόπιους αγρότες, κατοίκους και επιχειρηματίες.

Το αιολικό έργο βρίσκεται στα περίχωρα του Zeewolde, κοντά στο IJsselmeer, σε μια έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2021 ενώ το αιολικό πάρκο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2022. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και παροχή υπηρεσιών συντήρησης από την εταιρεία για 20 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vestas έχει ήδη αναπτύξει μια «προσαρμοσμένη λύση» για το πάρκο Zeewolde, η οποία περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από ανεμογεννήτριες 2MW και 4MW.

Τέλος, αναφέρεται ότι το Zeewolde θα είναι το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο στις Κάτω Χώρες και το μεγαλύτερο κοινοτικό αιολικό πάρκο στην Ευρώπη, το οποίο αποτελείται από 200 ανεμογεννήτριες της Enercon οι οποίες θα αντικατασταθούν από τις ανεμογεννήτριες της Vestas.