Ιταλία: Συνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της χώρας

Ιταλία: Συνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της χώρας
Πέμπτη, 25/06/2020 - 15:17

H European Energy πρόσθεσε στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος της Ιταλίας το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο που της χώρας. Πρόκειται για ηλιακό πάρκο στην περιοχή της Απουλίας, ισχύος 103MW, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε ένα χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, το πάρκο καταλαμβάνει περιοχή 1.500.000 τετραγωνικών μέτρων, ισοδύναμης 200 γηπέδων ποδοσφαίρου και θα παράγει ισχύ ικανή να καλύψει την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας πόλης με 200.000 κατοίκους.

Σχετικά με το έργο, ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen, δήλωσε: «Η European Energy έχει επενδύσει ένα σημαντικό ποσό σε αυτό το έργο και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους Ιταλούς υπεργολάβους.

Επιπλέον, ο Andersen δήλωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 800 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια για την κατασκευή και άλλων έργων στην Ιταλία

Ο επικεφαλής ανάπτυξης του έργου της European Energy για την Ιταλία, Alessandro Migliorini πρόσθεσε: «Οι κλιματολογικές συνθήκες και οι ηλιόλουστες μέρες στη νότια Ιταλία συνδυάζονται τέλεια με την ηλιακή τεχνολογία αιχμής»


«Το ηλιακό εργοστάσιο αποτελείται από συνολικά 275.000 μονάδες τελευταίας γενιάς και σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με την πιο προηγμένη τεχνολογία.

Ο Migliorini συμπλήρωσε πως το πάρκο είναι 50% πιο αποτελεσματικό από ένα παρόμοιο πάρκο που κατασκευάστηκε πριν από πέντε έτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα παράγει περισσότερη ενέργεια καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το αποτύπωμα σε άνθρακα στο φυσικό περιβάλλον και οι επιπτώσεις στο τοπίο.