Movidion: Χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ για ξύλινους πυλώνες ανεμογεννητριών

Movidion: Χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ για ξύλινους πυλώνες ανεμογεννητριών
Δευτέρα, 15/06/2020 - 14:27

Η σουηδική εταιρεία Modvion έλαβε χρηματοδότηση ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή ξύλινων πυλώνων ανεμογεννητριών.

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση προέρχεται από το πρόγραμμα EIC Accelerator και ανέρχεται στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 4,1 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από κεφαλαιακές επενδύσεις υπό τη εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Επισημαίνεται ότι η οικονομική ενίσχυση που έλαβε η εταιρεία θα διοχετευθεί στη δημιουργία ενός εργοστασίου στο Γκέτεμποργκ για την κατασκευή πυλώνων 100 μέτρων για το Varberg Energi.

Σύμφωνα με το renews.biz, η Modvion, η οποία εγκατέστησε τον πρώτο ξύλινο πυλώνα 30 μέτρων στο νησί Bjorko τον Απρίλιο, υπέγραψε επίσης δηλώσεις προθέσεων με την Rabbalshede Kraft για 10 πυλώνες, 150 μέτρων ο καθένας.

Ο Otto Lundman, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Η οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί σαφή απόδειξη του τεράστιου δυναμικού των ξύλινων πυλώνων ανεμογεννητριών».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στην αγορά υπάρχει τεράστια ζήτηση για ξύλινους πυλώνες καθώς το πολυστρωματικό ξύλο είναι ισχυρότερο από τον χάλυβα ίδιου βάρους και με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτή η κατασκευή ψηλότερων και φθηνότερων ανεμογεννητριών.