Η CS Wind θα αποκτήσει την εγκατάσταση παραγωγής πυλώνων ανεμογεννητριών της Vestas στο Κολοράντο

Η CS Wind θα αποκτήσει την εγκατάσταση παραγωγής πυλώνων ανεμογεννητριών της Vestas στο Κολοράντο
Παρασκευή, 04/06/2021 - 17:03

Η Vestas πρόκειται να πουλήσει την εγκατάσταση κατασκευής πυλώνων στο Πουέμπλο του Κολοράντο στην CS Wind.

Ο στόχος της συμφωνίας είναι να επιτρέπεται στο εργοστάσιο να διευθύνεται από μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή πυλώνων.

Αυτό θα επέτρεπε την αύξηση του όγκου καθώς και τη διαρκή δημιουργία θέσεων εργασίας με την επέκταση της παραγωγής πυλώνων σε πολλούς κατασκευαστές ανεμογεννητριών, συμπεριλαμβανομένης της Vestas.

Ως μέρος μιας συμφωνίας, η Vestas θα εξασφαλίσει έναν συμφωνημένο όγκο της παραγωγής για να εξασφαλίσει εγχώρια προμήθεια για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Επιπλέον, η CS Wind θα επεκτείνει τις προσφορές της ώστε να περιλαμβάνει κατασκευή πυλώνων σε άλλους κατασκευαστές ανεμογεννητριών μέσω στρατηγικής πολλαπλών εμπορικών σημάτων, καθώς και να συνεχίσει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και πρωτοβουλίες της Vestas για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Το εργοστάσιο ιδρύθηκε το 2009 ως η μεγαλύτερη εγκατάσταση κατασκευής πυλώνων στον κόσμο και σήμερα απασχολεί περισσότερα από 500 άτομα και κατασκευάζει πάνω από 3.000 τμήματα πυλώνων το χρόνο.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο στο Πουέμπλο είναι το τελευταίο εργοστάσιο πυλώνων που κατέχει και λειτουργεί η Vestas.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η εκποίηση αντικατοπτρίζει την εστίασή της στην ανάπτυξη πόρων σε τομείς εμπειρογνωμοσύνης και στην ωρίμανση και ανάπτυξη εξειδικευμένων συνεργατών όπως προμηθευτές πυλώνων.

Για να υποστηρίξει τη μελλοντική ανάπτυξη, η Vestas εξελίσσει τις βασικές δραστηριότητές της για να επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς εμπειρογνωμοσύνης και να επεκτείνει τις συνεργασίες με εξειδικευμένους συνεργάτες αλυσίδας εφοδιασμού για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω τις εγχώριες δυνατότητες εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vestas, Tommy Rahbek Nielsen, δήλωσε:

«Σε όλο το παγκόσμιο αποτύπωμα της αλυσίδας εφοδιασμού, εμπλέκουμε περισσότερους εταίρους για να στηρίξουμε τα θεμέλια που έχουμε δημιουργήσει για την αιολική ενέργεια. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των δικών μας πόρων σε εκείνους που μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί και τη μεταφορά τμημάτων της επιχειρησιακής μας ρύθμισης για διαχείριση από άλλους ηγέτες της βιομηχανίας που μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερη αξία και να εξασφαλίσουν πρόσθετες μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη συμφωνία με τον μακροπρόθεσμο συνεργάτη μας CS Wind, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της αλυσίδας εφοδιασμού στο Κολοράντο».