Nordex: Νέα παραγγελία 90 MW για αιολικό πάρκο στη Βραζιλία

Nordex: Νέα παραγγελία 90 MW για αιολικό πάρκο στη Βραζιλία
Τετάρτη, 03/06/2020 - 14:44

Νέα παραγγελία δέχτηκε η Nordex για παροχή ανεμογεννητριών σε έργο αιολικής ενέργειας ισχύος 90MW, στη Βραζιλία.

Το renews.biz αναφέρει ότι η συμφωνία της Nordex με την Companhia Paranaense de Energia (COPEL), αφορά την προμήθεια και κατασκευή 6 ανεμογεννητριών τύπου AW132 / 3465 για το αιολικό πάρκο Jandaira Copel καθώς και 20ετές συμβόλαιο συντήρησης.

Η Nordex θα κατασκευάσει τις 26 ανεμογεννήτριες στο εργοστάσιό της στο Simoes Filho και θα προμηθευτεί επίσης από τοπικούς κατασκευαστές τα πτερύγια.

Επιπλέον, οι ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες σκυροδέματος ύψους 120 μέτρων οι οποίοι παράγονται σε τοπικό εργοστάσιο της Nordex στην Areia Branca.

Το πάρκο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Αναφορικά με την COPEL, πρόκειται για επιχείρηση κοινής ωφέλειας στη Βραζιλία που ασχολείται με την παραγωγή, μεταφορά, διανομή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.
Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας της χώρα, εξυπηρετώντας 4,6 εκατομμύρια μονάδες πελατών σε 395 δήμους.

Διαθέτει 46 μονάδες παραγωγής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων 25 αιολικών πάρκων και 20 υδροηλεκτρικών μονάδων. Η συνολική ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας ανέρχεται στα 6298MW.