Στην 33η θέση η Ελλάδα παγκοσμίως σε ότι αφορά τις ΑΠΕ

Στην 33η θέση η Ελλάδα παγκοσμίως σε ότι αφορά τις ΑΠΕ
Τρίτη, 02/06/2020 - 21:57

Στην 33η έκδοση υποχώρησε η χώρα μας σε ότι αφορά την κατάταξη των 40 ελκυστικότερων χωρών για ΑΠΕ, παγκοσμίως. Αυτό προκύπτει από την 55η έκδοση της έκθεσης

 της EY, Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), κάτι που δείχνει ότι η χώρα μας δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για την τρίτη, κατά σειρά, υποβάθμιση, σε σχέση με την 28η θέση στην οποία είχε βρεθεί η χώρα τον Νοέμβριο του 2018, όταν η έκθεση σημείωνε ότι η Ελλάδα είχε δημιουργήσει ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τους διαγωνισμούς αιολικής και ηλιακής ενέργειας, στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της ΕΕ για συμμετοχή των ΑΠΕ κατά 18% μέχρι το 2020.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι η κλιματική αλλαγή, και άλλα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα και ζητήματα διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance - ESG), αναγνωρίζονται ως ολοένα και πιο σημαντικοί παράγοντες για τη μελλοντική δυναμική μιας εταιρείας στη δημιουργία αξίας. Οι θεσμικοί επενδυτές απαιτούν από τις επιχειρήσεις, όχι μόνο αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά, επίσης, να δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.