Iberdrola: Δεσμεύεται για επενδύσεις 4 δις. ευρώ στις γαλλικές ΑΠΕ

Iberdrola: Δεσμεύεται για επενδύσεις 4 δις. ευρώ στις γαλλικές ΑΠΕ
Τετάρτη, 03/06/2020 - 16:24

Η Iberdrola δεσμεύεται να επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια ευρώ στη γαλλική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Γαλλία θεωρείται μια «στρατηγική χώρα» για τον Iberdrola, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ignacio Galan στην τηλεδιάσκεψη Select France που φιλοξενήθηκε από τον Γάλλο πρωθυπουργό, Edouard Philippe.

«Η Iberdrola σχεδιάζει να επενδύσει 3-4 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της ανάπτυξης στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το renews.biz, η εταιρεία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή σε δημοπρασίες υπεράκτιας αιολικής ισχύος που θα διοργανώσει η Γαλλία. Επιπλέον, οι επενδύσεις της Iberdrola θα αφορούν και χερσαία αιολικά έργα αλλά και ηλιακά.

 Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Brieuc και προχωρά παράλληλα και άλλα έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας.

Ο Galan δήλωσε ότι το πολυετές ενεργειακό πρόγραμμα της Γαλλίας (PPE) θα οδηγήσει σε «πολύ σημαντική» μείωση των εκπομπών άνθρακα, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα προωθήσει την ενεργειακή ανεξαρτησία και θα επιτύχει ανταγωνιστικότερες τιμές ενέργειας.

Για την ενίσχυση της διαδικασίας απολιγνιτοποίησης της οικονομίας μέσω της ηλεκτροδότησης απαιτείται «σαφής και ελκυστική» ρύθμιση, καθώς επίσης και «επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Iberdrola.

(renewz.biz)