Η Enel Green Power ανάμεσα στις «Πιο βιώσιμες εταιρείες» στην Ελλάδα

Η Enel Green Power ανάμεσα στις «Πιο βιώσιμες εταιρείες» στην Ελλάδα
Τρίτη, 08/02/2022 - 11:57

Η EGP διακρίθηκε πρόσφατα ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα, χάρη στις αφοσιωμένες προσπάθειές της στον συγκεκριμένο τομέα. Το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και στην προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ως Όμιλος είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα της Enel Green Power στην Ελλάδα, η οποία αναγνωρίστηκε ως μία από τις «Πιο Βιώσιμες Εταιρίες 2022» στη χώρα από το Quality Net Foundation ως αποτέλεσμα της ετήσιας αξιολόγησης των επιχειρηματικών επιδόσεων με βάση τα ESG κριτήρια (Environment ,Society, Governance) που αφορούν το Περιβάλλον ,την Κοινωνία και την Διακυβέρνηση. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για την απόδοση και τη δέσμευση της εταιρείας σε αυτόν τον σκοπό.

Η ένταξη μας στις ελληνικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα αποτελεί την υψηλότερη διάκριση για μια εταιρεία σχετικά με τα έργα της για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Επιπλέον, αυτές οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τον ρόλο των «Βιώσιμων Πρεσβευτών» της Ελλάδας στο εξωτερικό και μαζί συνθέτουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης της χώρας.

Ο δείκτης επιχειρηματικής βιωσιμότητας (The Sustainability Performance Directory), με τον οποίο συμμετείχε η EGP, οργανώθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας και σε συμμόρφωση με τα πρότυπα του αντίστοιχου Γερμανικού Κώδικα. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη χώρα και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις διάφορες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών στο ρυθμιστικό πλαίσιο· τη διαχείριση κοινωνικών και περιβαλλοντικών κινδύνων με στόχο την απόκτηση ευνοϊκής χρηματοδότησης από τράπεζες και επενδυτές· την ενσωμάτωση σε Υπεύθυνα Δίκτυα Προμηθευτών και διεθνείς αλυσίδες αξίας, καθώς και την αναγνώριση της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας από τους καταναλωτές.

Ως κορυφαίες εταιρείες στην αγορά, οι Πιο Βιώσιμες Εταιρείες στην Ελλάδα γίνονται πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης, προάγοντας μια βιώσιμη οικονομία και κοινωνία, που βασίζεται στην περιβαλλοντική συνείδηση ​​και την κοινωνική συνοχή.