Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις σε ρεύμα και αέριο τον Φεβρουάριο

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις σε ρεύμα και αέριο τον Φεβρουάριο
Δευτέρα, 07/02/2022 - 18:32

Θα συνεχιστεί και το Φεβρουάριο η επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, όπως τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εστίασε στις κινήσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τα κύματα της ακρίβειας. Όπως είπε στην τακτική ενημέρωση, "έχουν διατεθεί, κατά το τελευταίο 4μηνο του 2021, 1,35 δισ. ευρώ για την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Τον Ιανουάριο μόνο διατέθηκαν 400 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα διατεθεί και το Φεβρουάριο".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση του ρεύματος για το Φεβρουάριο θα κινηθεί λίγο χαμηλότερα από τον Ιανουάριο, καθώς τον περασμένο μήνα είχαμε, έστω και μικρή, υποχώρηση της μέσης χονδρεμπορικής του ρεύματος.

Παράλληλα θα επιδοτηθούν οριζόντια όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κλπ), ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης (Χαμηλή, Μέση, Υψηλή Τάση).