Vestas: Παραγγελία 102 MW για αιολικό έργο στην Φινλανδία

Vestas: Παραγγελία 102 MW για αιολικό έργο στην Φινλανδία
Τρίτη, 15/06/2021 - 13:32

Η Vestas έλαβε μια νέα παραγγελία για την προμήθεια ανεμογεννητριών EnVentus στο αιολικό πάρκο Narpio Norrskogen, ισχύος 102MW, το οποίο αναπτύσσεται από την EPV Energy στη δυτική Φινλανδία.

Η εταιρεία θα προμηθεύσει, θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία 17 ανεμογεννήτριες τύπου V162-6.0MW ενώ θα παρέχει και υπηρσίες συντήρησης διάρκειας μεγαλύτερης των 30 ετών.

Οι παραδόσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με την πλήρη έναρξη λειτουργίας του έργου να αναμένεται έως το τέλος του ίδιου έτους.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Juan Furones, δήλωσε:

«Έχουμε το προνόμιο να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την EPV Energy στο έργο Narpio Norrskogen, επεκτείνοντας τη συνεργασία μας με την EPV καθώς αναπτύσσουν ένα άλλο έργο με την τελευταία μας τεχνολογία. Με παραγγελίες άνω του 1.3GW σε παραγγελίες EnVentus στη Φινλανδία και εγκαταστάσεις που ξεκινούν το 2021, παρέχουμε την τελευταία τεχνολογία και τελικά παρέχουμε οικονομική αιολική ενέργεια στους Φινλανδούς καταναλωτές. Η μακροπρόθεσμη συμφωνία παροχής υπηρεσιών συνεχίζει επίσης να καθιερώνει τις προσφορές υπηρεσιών της Vestas ως κορυφαίες στον κλάδο, διατηρώντας τη βέλτιστη απόδοση του πάρκου στο μέλλον».

Ο διευθύνων σύμβουλος της EPV Windpower, Frans Liski, δήλωσε:

«Η αιολική ενέργεια είναι μια σημαντική μορφή παραγωγής ενέργειας για την EPV Energy. Η EPV Energy αναλαμβάνει την ευθύνη για τα αιολικά της πάρκα καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν ισχυρό συνεργάτη στη Vestas. Είχαμε μια καλή, μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη Vestas και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους στο ταξίδι μας σε έναν νέο κόσμο μηδενικών εκπομπών».