Enel Green Power: Σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Νότιας Αμερικής ισχύος 716MW

Enel Green Power: Σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Νότιας Αμερικής ισχύος 716MW
Παρασκευή, 11/06/2021 - 13:33

Η Enel Green Power έθεσε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Lagoa dos Ventos ισχύος 716MW στη Βραζιλία, καθιστώντας το το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο που λειτουργεί στη Νότια Αμερική.

Αναφέρεταιότι η κατασκευή του αιολικού πάρκου, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Piaui, απαιτούσε μία επένδυση 620 εκατ. ευρώ με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, Salvatore Bernabei, δήλωσε;

«Το Lagoa dos Ventos είναι ένα πρωτοποριακό έργο ανέμου και η έναρξη λειτουργίας του σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Enel Green Power, ειδικά υπό το φως των προκλήσεων της πανδημίας. Ως το μεγαλύτερο αιολικό μας πάρκο στον κόσμο, το Lagoa dos Ventos αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη βιώσιμη ανάπτυξή μας, υποστηρίζοντας την πράσινη ανάκαμψη στη Βραζιλία και συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος της χώρας».

Το Lagoa dos Ventos, το οποίο λειτουργεί τώρα σε πλήρη ισχύ, αποτελείται από 230 ανεμογεννήτριες.

Από τη συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα του αιολικού πάρκου, τα 510MW ανατέθηκαν στην Enel Green Power στο διαγωνισμό A-6 της Βραζιλίας τον Δεκέμβριο του 2017, η οποία συνδέεται με 20ετή συμβόλαια προμήθειας ενέργειας με μια ομάδα εταιρειών διανομής που λειτουργούν στην αγορά της Βραζιλίας.

Η ενέργεια που παράγεται από τα υπόλοιπα 206MW προορίζεται για ελεύθερη αγορά προς πώληση σε πελάτες λιανικής, εκμεταλλευόμενη την ολοκληρωμένη παρουσία της Enel στη χώρα. Τον Δεκέμβριο του 2020, η Enel ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής του 396MW Lagoa dos Ventos 3, το οποίο θα απαιτήσει επένδυση σχεδόν 360 εκατ. Ευρώ.

Το αιολικό πάρκο θα περιλαμβάνει 302 ανεμογεννήτριες. Μάλιστα, η Enel Green Power σχεδίασε μια καινοτόμο διάταξη βασισμένη σε εκτίμηση υψηλής ανάλυσης των αιολικών πόρων, η οποία θα βελτιστοποιήσει την παραγωγή ενέργειας της Lagoa do Ventos.

Το αιολικό πάρκο κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας διάφορα «καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους», όπως αισθητήρες σε μηχανήματα για την αύξηση της ασφάλειας στο εργοτάξιο, τοπογραφικές έρευνες, έξυπνη παρακολούθηση εξαρτημάτων ανεμογεννητριών, ψηφιακές πλατφόρμες και προηγμένα συστήματα για απομακρυσμένη παρακολούθηση, υποστήριξη δραστηριοτήτων και λειτουργία, καθώς και ένα ειδικό εργαλείο για τη βελτιστοποίηση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.