Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών 40 MW για πέντε αιολικά πάρκα στην Πολωνία

Vestas: Παραγγελία ανεμογεννητριών 40 MW για πέντε αιολικά πάρκα στην Πολωνία
Παρασκευή, 11/06/2021 - 12:32

Η Vestas εξασφάλισε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών ισχύος 40MW από την Eurowind Energy και την Windbud για πέντε αιολικά έργα.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία αφορά 20 ανεμογεννήτριες τύπου V100 2MW, οι οποίες θα εγκατασταθούν και θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Windbud, Josef Ziaja, δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε προχωρήσει τα πέντε έργα σε αυτό το σημείο. Όλοι οι προγραμματιστές θα σας πουν ότι η παραγγελία ανεμογεννητριών είναι πάντα ένα ιδιαίτερο ορόσημο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Vestas και τους άλλους προμηθευτές στα επόμενα βήματα για τα έργα τους επόμενους μήνες».

Τα τέσσερα έργα που βρίσκονται στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της Πολωνίας είναι τα Chodziez (8MW), Gosciejewo (2MW), Rawicz (6MW) και Gostynin (2MW), ενώ το Zolkiewka (22MW) βρίσκεται στα νοτιοανατολικά.

Ο διευθυντής της Eurowind Energy Poland, Malgorzata Szambelanczyk, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα κοινά μας έργα έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο. Η παραγγελία ανεμογεννητριών και ο αγωγός ανάπτυξης μας είναι απόδειξη της δέσμευσής μας για την πολωνική αγορά και την ενεργειακή μετάβαση στην Πολωνία. Με την κοινή μας εγκατάσταση με τη Windbud και τα δικά μας έργα, είμαστε σε καλή θέση για την αναμενόμενη σημαντική ανάπτυξη στην πολωνική αγορά».

Αναφέρεται ότι και τα πέντε αιολικά πάρκα έχουν εξασφαλίσει επιδότηση με το πολωνικό κράτος.