Σήμερα το BIOFUELS WEBINAR από το BIOENERGY NEWS: Βιοκαύσιμα, Ανανεώσιμα Αέρια & Ενδιάμεσοι Φορείς Βιοενέργειας: Οι νέοι κινητήριοι μοχλοί στη Βιομηχανία και τις Μεταφορές

Σήμερα το BIOFUELS WEBINAR από το BIOENERGY NEWS: Βιοκαύσιμα, Ανανεώσιμα Αέρια & Ενδιάμεσοι Φορείς Βιοενέργειας: Οι νέοι κινητήριοι μοχλοί στη Βιομηχανία και τις Μεταφορές
Παρασκευή, 04/06/2021 - 17:16

Το BIOFUELS WEBINAR με θέμα «Βιοκαύσιμα, Ανανεώσιμα Αέρια & Ενδιάμεσοι Φορείς Βιοενέργειας: Οι νέοι κινητήριοι μοχλοί στη Βιομηχανία και τις Μεταφορές» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 από τις 16:00 - 18:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το περιοδικό Bioenergy News, υπό την αιγίδα της ΕΛΕΑΒΙΟΜ, του ΕΚΕΤΑ, του ΚΑΠΕ και του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE).

Λίγα λόγια για τα βιοκαύσιμα

Ο κλάδος των μεταφορών στην Ε.Ε. εξακολουθεί να κυριαρχείται έντονα από ορυκτά καύσιμα. Το 2018 το πετρέλαιο αντιπροσώπευε το 92% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στις μεταφορές, ενώ καύσιμα χαμηλότερων εκπομπών και ανανεώσιμα αέρια (αειφόρα υγρά βιοκαύσιμα και βιομεθάνιο) συνεισέφεραν αντίστοιχα μόλις το 5%.

Τα βιοκαύσιμα προσφέρουν μία πληθώρα πλεονεκτημάτων και προωθούν την κυκλική οικονομία, ιδίως μέσω της χρήσης αποβλήτων και καταλοίπων όπως ζωικών λιπών και χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού για την παραγωγή βιοντίζελ. Τα καινοτόμα βιοδιυλιστήρια επεξεργάζονται με επιτυχία την ευρωπαϊκή γεωργική πρώτη ύλη (από ενεργειακές καλλιέργειες, οργανικά απόβλητα και υπολειμματική βιομάζα) και τη μετατρέπουν σε ανανεώσιμα καύσιμα, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την ανάγκη εισαγόμενων πρώτων υλών.

Παράλληλα, οι ενδιάμεσοι φορείς βιοενέργειας (Intermediate Bioenergy Carriers – IBCs) σχηματίζονται όταν οι διαθέσιμες κατά περίπτωση ποσότητες βιομάζας υποβάλλονται σε κατάλληλη επεξεργασία για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και ευκολία σε αποθήκευση και μεταφορά προς χρήση στη βιομηχανία και στην παραγωγή ενέργειας και βιο-βασισμένων προϊόντων.

Το παρόν διαδικτυακό σεμινάριο, το 2ο στην σειρά “Bioenergy Webinars 2021”, πραγματοποιεί επισκόπηση του ολοένα και σημαντικότερου ρόλου που παίζουν τα βιοκαύσιμα, τα ανανεώσιμα αέρια (βιομεθάνιο, βιοϋδρογόνο) και οι ενδιάμεσοι φορείς βιοενέργειας στους τομείς των μεταφορών και της βιομηχανίας.

Το Webinar είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή στο https://zoom.us/webinar/register/9016220099324/WN_5CXJN-LDRD-j-taPZszyOw

Περισσότερες πληροφορίες για το webinar στο http://bioenergynews.gr/biofuels-webinar-2021/

Βρείτε το Bioenergy News στο facebook στο https://www.facebook.com/BioenergyNews