Orsted: Ιαπωνική συνεργασία για ανάπτυξη αιολικών έργων

Orsted: Ιαπωνική συνεργασία για ανάπτυξη αιολικών έργων
Τετάρτη, 19/05/2021 - 16:58

Η Orsted, η Japan Wind Development (JWD) και η Eurus Energy έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη έργων υπεράκτιων αιολικών στην περιοχή Akita της Ιαπωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες έχουν αναπτύξει δύο καθορισμένους υπεράκτιους αιολικούς χώρους σύμφωνα με τον Ιαπωνικό νόμο για την υπεράκτια ανανεώσιμη ενέργεια του 2018 στα ανοικτά των ακτών της Akita.

Αυτά είναι τα αιολικά πάρκα Noshiro/Mitane/Oga και το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Yurihonjo, τα οποία βρίσκονται σε ανάπτυξη με την απαραίτητη άδεια.

Η κοινοπραξία είναι πλήρως προετοιμασμένη να συμμετάσχει στον επερχόμενο γύρο πλειστηριασμού υπεράκτιων αιολικών πάρκων της Ιαπωνίας που θα κλείσει στις 27 Μαΐου 2021.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία συνδυάζει κορυφαίες δυνάμεις της αγοράς στον παγκόσμιο υπεράκτιο άνεμο με ένα ισχυρό τοπικό αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Η JWD προσφέρει βαθιά γνώση της ιαπωνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς και ένα ισχυρό ιστορικό στη χερσαία αιολική ενέργεια στην Ιαπωνία, ενώ η Eurus Energy υπήρξε εδώ και δεκαετίες η κορυφαία χερσαία αιολική εταιρεία στην Ιαπωνία με ισχυρή εξέλιξη και λειτουργικό ιστορικό στον Νομό Akita.

Ο πρόεδρος της Orsted της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, Matthias Bausenwein, δήλωσε: «Ως στρατηγική αγορά για την Orsted, η Ιαπωνία έχει μεγάλες δυνατότητες και βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη υπεράκτιων ανέμων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας στη χώρα και βοηθώντας στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της συνεργασίας μας με την JWD και την Eurus στο Νομό Akita.

Αναφέρεται ότι οι ανεμογεννήτριες και για τα δύο αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν σε βάσεις στον πυθμένα της θάλασσας

Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες της δημοπρασίας, η ισχύς για το Noshiro City, το Mitane Town και το Oga City ανέρχεται στα 415MW και στα 730MW για το Yurihonjo City.