Μεγάλη Βρετανία: Η βιομηχανία καλωσορίζει τη δέσμευση για πράσινες θέσεις εργασίας στον Λόγο της Βασίλισσας

Μεγάλη Βρετανία: Η βιομηχανία καλωσορίζει τη δέσμευση για πράσινες θέσεις εργασίας στον Λόγο της Βασίλισσας
Τετάρτη, 12/05/2021 - 15:01

Η RenewableUK χαιρέτισε τη δέσμευση της βρετανικής κυβέρνησης για δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας στον Λόγο της Βασίλισσας την Τρίτη.

Ο Λόγος της Βασίλισσας αναφέρθηκε στο σχέδιο 10 σημείων του Μπόρις Τζόνσον για μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση την επόμενη δεκαετία που θα κινητοποιήσει κυβερνητικές επενδύσεις 12 δισεκατομμυρίων λιρών και θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τρεις φορές περισσότερες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα έως το 2030 για να δημιουργήσει «χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης, να χτίσει μια πιο πράσινη οικονομία και να βελτιώσει τις ευκαιρίες σε ολόκληρη τη χώρα».

Επανέλαβε επίσης ότι έχουν επιλεγεί νέοι υπεράκτιοι αιολικοί λιμένες που θα υποστηρίξουν έως και 60.000 θέσεις εργασίας και επεσήμανε την επερχόμενη Λευκή Βίβλο για την Ενέργεια, η οποία καθορίζει πολιτικές που θα υποστηρίξουν έως και 220.000 θέσεις εργασίας έως το 2030, καθώς και τη στρατηγική βιομηχανικής αποανθρακοποίησης που θα μπορούσε να υποστηρίξει έως και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2050.

Ο επικεφαλής δημοσίων υποθέσεων της RenewableUK, Nathan Bennett, δήλωσε:

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε την κυβέρνηση να θέτει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ειδικότερα την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και κατάρτισης στο επίκεντρο της ατζέντας πολιτικής της, ως μέρος της πράσινης οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία. Ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται στον υπεράκτιο άνεμο του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να αυξηθεί από 26.000 σήμερα σε περισσότερο από 69.000 τα επόμενα πέντε χρόνια».

Ο συνασπισμός Cut Carbon Not Forests δήλωσε ότι τα πράσινα σχέδια της κυβέρνησης που περιγράφονται στην ομιλία της Βασίλισσας είναι «τίποτα λιγότερο από την υποκρισία του κλίματος», καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύει 3 εκατομμύρια λίρες την ημέρα επιδοτώντας μεγάλους σταθμούς παραγωγής ενέργειας που καίνε βιομάζα με τις περισσότερες επιδοτήσεις να προορίζονται για καύση ξύλου που εισάγεται από το εξωτερικό, στο Drax Power Station.

Η Sasha Stashwick, ανώτερη συνήγορος του NRDC και μέλος του συνασπισμού, δήλωσε:

«Το ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι τα δημόσια χρήματα ξοδεύονται από την κυβέρνηση για να στηρίξουν μια επιχείρηση που επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή, βλάπτει τα δάση, απειλεί την άγρια ​​ζωή και εκπέμπει θανατηφόρα ατμοσφαιρική ρύπανση. Συνεχίζοντας να χρηματοδοτεί τη μείωση και καύση δέντρων αντί να επενδύει σε πραγματικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κυβέρνηση αντιτίθεται στη δέσμευσή της να επιτύχει τις μηδενικές εκπομπές, να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα και να αντιμετωπίσει την αποψίλωση των δασών».

Πηγή: renews.biz