Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 212MW για έργο στη Βραζιλία

Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 212MW για έργο στη Βραζιλία
Παρασκευή, 07/05/2021 - 17:18

Η Vestas εξασφάλισε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών ισχύος 212MW για ένα αιολικό έργο στη Βραζιλία.

Πιο συγκεκριμένα, η Vestas θα προμηθεύσει την Omega Energia με ανεμογεννήτριες για το έργο Assurua 4, που βρίσκεται στις πόλεις του Gentio do Ouro και του Xique-Xique, στη Μπαΐα.

Η παραγγελία περιλαμβάνει 47 ανεμογεννήτριες V150-4.2MW που παραδίδονται σε λειτουργία βελτιστοποιημένης ισχύος 4,5MW, ενώ θα παρέχει και υπηρεσίες συντήρησης για 10 έτη.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Με αυτό το έργο, η Vestas ξεπέρασε τα 5GW παραγγελιών στην αγορά της Βραζιλίας για τις ανεμογεννήτριες V150 σε τυπική βαθμολογία 4,2MW και λειτουργίες βελτιστοποιημένης ισχύος 4,5MW.

Οι ανεμογεννήτριες παράγονται τοπικά σύμφωνα με τους κανόνες FINAME της Τράπεζας Ανάπτυξης της Βραζιλίας (BNDES), δημιουργώντας θέσεις εργασίας, επεκτείνοντας τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας της Βραζιλίας και υποστηρίζοντας την κυβερνητική πρωτοβουλία για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενός πιο βιώσιμου ενεργειακού μείγματος.

Ο πρόεδρος της Vestas Λατινικής Αμερικής, Eduardo Ricotta, δήλωσε: «Η Omega είναι ο κορυφαίος παίκτης στην αγορά της Βραζιλίας και είμαστε βέβαιοι ότι η αξιοπιστία και η ανταγωνιστικότητα της ανεμογεννήτριας V150-4.2MW σε συνδυασμό με τη δεκαετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών, θα παρέχουν στον συνεργάτη μας μακροπρόθεσμα βεβαιότητα για το πρώτο τους έργο στη Μπαΐα.

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι που επιτυγχάνουμε αυτό το ορόσημο 5 GW, ενοποιώντας το V150-4.2MW ως το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις ανεμογεννητριών στη Βραζιλία. Αυτό υπογραμμίζει την εξαιρετική εφαρμογή της ανεμογεννήτριας με τις συνθήκες ανέμου της Βραζιλίας και το απαράμιλλο ισοπεδωμένο κόστος ενέργειας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Omega Desenvolvimento Rogerio Zampronha δήλωσε:

«Η Omega εφαρμόζει εξαιρετικά έργα ανανεώσιμης ενέργειας τα τελευταία 12 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην αιολική ενέργεια. Τα έργα μας έχουν καταχωριθεί ως μερικά από τα καλύτερα στη Βραζιλία, κάθε μήνα. Η υλοποίηση του έργου Assurua 4, στη Μπαΐα, θα διατηρήσει αυτήν την παράδοση, βασισμένη τώρα στην αξιοπιστία της Vestas ως προμηθευτή ανεμογεννητριών.

«Αυτή η συμμαχία θα φέρει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους καταναλωτές με πολύ ανταγωνιστικό κόστος, ενώ παράλληλα θα φέρει οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην περιοχή».