Enel: Ξεκινά την κατασκευή πέντε έργων ΑΠΕ στη Βόρεια Αμερική

Enel: Ξεκινά την κατασκευή πέντε έργων ΑΠΕ στη Βόρεια Αμερική
Παρασκευή, 07/05/2021 - 16:15

Η Enel Green Power Βόρειας Αμερικής ξεκίνησε την κατασκευή πέντε νέων έργων ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία έργα στο Τέξας - το Roseland Solar Project, ισχύος 639.6MW, το Blue Jay Solar Site ισχύος 270MW και το Ranchland ισχύος 263MW, το καθένα από τα οποία θα διαθέτει επιπλέον μία μπαταρία αποθήκευσης.

Τα υπόλοιπα δύο έργα είναι το αιολικό έργο Alta Farms 200MW στο Ιλινόις και το αιολικό έργο Rockhaven ισχύος 140MW στην Οκλαχόμα.

Επιπλέον, η Enel πρόκειται να προσθέσει 57MW μπαταριών αποθήκευσης σε δύο επιχειρησιακά έργα στο Τέξας, το αιολικό πάρκο High Lonesome και το ηλιακό αγρόκτημα Roadrunner.

Τα νέα αιολικά, ηλιακά και υβριδικά έργα που βρίσκονται στο Τέξας, το Ιλλινόις και την Οκλαχόμα αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 1,5GW νέας ισχύος και 319MW μπαταριών αποθήκευσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power και επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής γραμμής παραγωγής της Enel, Salvatore Bernabei, δήλωσε:

«Η αμερικανική μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι ασταμάτητη και η Enel Green Power Βόρειας Αμερικής διαδραματίζει ηγετικό ρόλο. Με περισσότερα από 2GW υπό κατασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργούμε, περισσότερο από ποτέ, αξία με κοινότητες, συνεργάτες και ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας, συμβάλλοντας στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων καθαρής ενέργειας των πολιτικών και των επιχειρήσεων».

Τα πέντε νέα έργα υπό κατασκευή θα παράγουν πάνω από 4,1TWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ισοδύναμο με την αποφυγή 2,5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2, τα οποία επαρκούν για την τροφοδοσία άνω των 525.000 νοικοκυριών των ΗΠΑ ετησίως.

Η κατασκευή των έργων θα είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα.

Με αυτά τα έργα, η Enel Green Power North America έχει σήμερα περισσότερα από 2,3 GW ανανεώσιμης παραγωγής υπό κατασκευή και μέχρι τα μέσα του έτους θα έχει 606MW μπαταριών αποθήκευσης υπό κατασκευή.