Γερμανική μεταλλευτική εταιρεία παρουσιάζει σχέδιο για έργο αιολικής ενέργειας 102 MW

Γερμανική μεταλλευτική εταιρεία παρουσιάζει σχέδιο για έργο αιολικής ενέργειας 102 MW
Πέμπτη, 22/04/2021 - 13:06

Η μεταλλευτική εταιρεία Mitteldeutsche Braunkohlengesellschaft (MIBRAG) υπέβαλε σχέδια για το αιολικό έργο Breunsdorf στο ορυχείο ανοικτής εγκατάστασης United Schleenhain στην πόλη και τα τοπικά συμβούλια Groitzsch και Neukieritzsch στην περιοχή της Λειψίας στη Γερμανία.

Το αιολικό πάρκο θα κατασκευαστεί σε συνολική έκταση 275 εκταρίων στην εσωτερική χωματερή του ορυχείου United Schleenhain, νότια του νέου B176 μεταξύ Neukieritzsch και Groitzsch.

Τα σχέδια επιτρέπουν την εγκατάσταση 17 ανεμογεννητριών της κατηγορίας των 6MW, συνολικής ισχύος 102MW και ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 230 GWh, ενώ το αιολικό πάρκο αναμένεται να παραδώσει ηλεκτρική ενέργεια από το 2024.

Η εταιρεία εξόρυξης ξεκινά τη μετατροπή της σε έναν σύγχρονο πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών που βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην περιοχή της Κεντρικής Γερμανίας.

Ο εμπορικός διευθυντής Δρ Kai Steinbach δήλωσε:

«Είμαστε στην σωστή κατέυθυνση με ένα αυξανόμενο μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιό μας. "Το αιολικό πάρκο Breunsdorf είναι ένα σημαντικό ορόσημο από αυτή την άποψη. Αλλά αυτό είναι μόνο μια αρχή. Το μέλλον μας έγκειται στη χρήση και τη βελτίωση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της παραγωγής υδρογόνου».

Προαπαιτούμενο για το έργο, με συνολικό ποσό επένδυσης περίπου 100 εκατ. ευρώ, ήταν ο χαρακτηρισμός της περιοχής του ορυχείου United Schleenhain ως κατάλληλη και προτεραιότητα για τον την αιολική ενέργεια.

Μετά τη χορήγηση της έγκρισης, τα πρώτα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Η MIBRAG έχει ήδη πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες έρευνες για τη διαδικασία έγκρισης του ελέγχου των εκπομπών στην περιοχή του έργου.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο Breunsdorf είναι μέρος του μελλοντικού έργου MIBRAG «Renewal of MIBRAG in the Revier» (EMIR).

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας εξόρυξης, αυτό θα πρέπει να γίνει ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας.