RES: Έθεσε σε λειτουργία αιολικό πάρκο 492MW στο Τέξας

RES: Έθεσε σε λειτουργία αιολικό πάρκο 492MW στο Τέξας
Τετάρτη, 21/04/2021 - 16:50

Η RES ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 492 MW στο Τέξας των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται γαι το Maverick Creek, στο Concho County και είναι το μεγαλύτερο ενιαίο έργο που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τη RES στη Βόρεια Αμερική.

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου, το οποίο φιλοξενεί 127 ανεμογεννήτριες, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και δημιούργησε 400 εργασίες κατά την κατασκευή και 25 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για την λειτουργία του έργου.

«H RES αντιμετώπισε την πρόκληση για την παροχή καθαρής ενέργειας στο Τέξας», δήλωσε ο Tim Jordan, ανώτερος αντιπρόεδρος των κατασκευών.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Algonquin για να κάνουμε την καθαρή ενέργεια πραγματικότητα στο Τέξας και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στην ομάδα μας που εργάστηκε σε όλη την πανδημία και συνεργάστηκε με την τοπική κοινότητα».

Σημειώνεται ότι το έργο αναπτύχθηκε αρχικά από την Roaring Fork Wind, μια κοινοπραξία μεταξύ της RES και της Steelhead Americas, τον αναπτυξιακού βραχίονα της Vestas στη Βόρεια Αμερική.

Τον Αύγουστο του 2019, η RES ανακοίνωσε κοινή συμφωνία με την Algonquin Power & Utilities Corporation για την ανάπτυξη του έργου.