GE Renewable Energy: Δέχτηκε παραγγελία 300MW για έργο στη Γερμανία

GE Renewable Energy: Δέχτηκε παραγγελία 300MW για έργο στη Γερμανία
Πέμπτη, 15/04/2021 - 15:01

Η GE Renewable Energy δέχτηκε μια παραγγελία 300MW από την EP New Energies που ανήκει στην EPH, για την παροχή 50 ανεμογεννητριών 6MW που θα εγκατασταθούν σε χερσαίες εκμεταλλεύσεις που αναπτύσσονται από την EP New Energies στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του έργου 100MW Forst-Briesnig 2 στην Ομοσπονδιακή Πολιτεία του Βρανδεμβούργου, που ανήκει στη LEAG.

Οι διαδικασίες έγκρισης των έργων θα ξεκινήσουν κατά το τρέχον έτος με την πρώτη κατασκευή να ξεκινά το 2023.

Αυτό το βήμα είναι μέρος της στρατηγικής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου EPH για τη μετατροπή των δυνατοτήτων ακινήτων και των πρώην υπαίθριων ορυχείων, εφαρμόζοντας την αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά στην ξηρά.

Ο ανώτερος διευθυντής της EPH Tomáš David δήλωσε:

«Η EPH διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη μετατροπή του ενεργειακού συστήματος. Αναζητούμε πραγματικές λύσεις μετάβασης προς βιώσιμη παραγωγή ενέργειας και αυτή είναι μία από αυτές».

Η EPH λειτουργεί σήμερα άμεσα και μέσω συμμετοχικών συμμετοχών 1500 MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σχεδόν 1000 MW δυναμικότητας αποθήκευσης ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EP New Energies,Dominique Guillou, πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε από τους πρώτους που ανέπτυξαν ανεμογεννήτριες κατηγορίας 6MW, μία από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στην αγορά. Επιπλέον, καθώς αυτή η συμφωνία είναι αξιοσημείωτη στο μέγεθός της στη Γερμανία μας τοποθετεί στην Premier League των κατασκευαστών έργων αιολικής ενέργειας. Αυτές οι συμφωνίες αγοράς αποτελούν σημαντικό ορόσημο για την πραγματοποίηση περίπου 300MW αιολικής χωρητικότητας, συμβάλλοντας περαιτέρω στη γερμανική ενεργειακή μετάβαση και στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Οι πωλήσεις της GE και ο περιφερειακός διευθυντής της Κεντρικής Ευρώπης, Klaus Rogge, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε ανεμογεννήτριες για τα πρώτα έργα αιολικών πάρκων της EPNE στη Γερμανία. Τα έργα σε πρώην εργοστάσια εξόρυξης άνθρακα συμβολίζουν τη μετάβαση από τη συμβατική παραγωγή ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στη μετάβαση ενέργειας στη Γερμανία με την παράδοση του 6.0-164, της ισχυρότερης ανεμογεννήτριας στην ξηρά GE».

Σημειώνεται ότι οι GE 6.0-164 είναι ένα συμπλήρωμα της καθιερωμένης πλατφόρμας Cypress της GE.

Τέλος, οι υπογεγραμμένες συμβάσεις καλύπτουν την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση ανεμογεννητριών.