Siemens Gamesa: Σύμβαση για εγκατάσταση 260 MW στο Περού

Siemens Gamesa: Σύμβαση για εγκατάσταση 260 MW στο Περού
Πέμπτη, 15/04/2021 - 14:13

Η Siemens Gamesa επιλέχτηκε από την Engie να εγκαταστήσει 260 MW ανεμογεννητριών στο Περού στο έργο Punta Lomitas στη νότια περιοχή της Ica.

Πρόκειται για το πρώτο αιολικό πάρκο της Engie, Energia του Περού, και μέχρι σήμερα η χώρα έχει εγκατεστημένη ισχύ 400 MW αιολικής ενέργειας σε οκτώ λειτουργικά πάρκα και στοχεύει να τριπλασιάσει την παραγωγή καθαρής ισχύος έως το 2030. Από την πλευρά της, η Siemens Gamesa διαθέτει 164MW εγκατεστημένης ισχύος στο Περού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Latam, Jorge Lobaton de la Guardia, δήλωσε:

«Ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια να φτάσουμε εδώ, και είμαστε πολύ περήφανοι που μας εμπιστεύονται η Engle Energia Peru. Θα προχωρήσουμε περαιτέρω για να παραδώσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο, σε μια αγορά με όλες τις δυνατότητες να γίνουμε σημείο αναφοράς στην περιοχή».

Το Punta Lomitas θα είναι εξοπλισμένο με 50 μονάδες της χερσαίας ανεμογεννήτριες SG 5.0-145 και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το πρώτο τρίμηνο του 2023. Οι ανεμογεννήτριες θα λειτουργούν μεταξύ των 5 MW και 5,2MW.

Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο λειτουργίας και συντήρησης, τοποθετώντας τη Siemens Gamesa στη θέση συντήρησης πέντε αιολικών πάρκων του Περού.

Η Globally Engie έχει συνολική ισχύος 10GW αιολικής ενέργειας, εκ των οποίων το 20% έχει πραγματοποιηθεί με την τεχνολογία Siemens Gamesa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Engie Energia Περού, Rik De Buyserie πρόσθεσε:

«Το μελλοντικό εργοστάσιο αιολικής ενέργειας της Punta Lomitas είναι ένα σαφές παράδειγμα της δέσμευσής μας για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Περού και της σαφούς αποφασιστικότητας των δράσεών μας για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού προς μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα».

Σημειώνεται ότι η ιστορία της αιολικής ενέργειας του Περού ξεκίνησε το 1996 με πιλοτικές εγκαταστάσεις, με τα πρώτα μεγάλα έργα που αναπτύχθηκαν το 2006. Η κυβέρνηση του Περού έχει δεσμευτεί να φτάσει το 15% της καθαρής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030.