OVO Energy και Orsted υπέγραψαν συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Barrow

OVO Energy και Orsted υπέγραψαν συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Barrow
Παρασκευή, 09/04/2021 - 14:30

Η OVO Energy έχει συνάψει συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την Orsted για την αγορά πράσινης ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Barrow ισχύος 90MW.

Η OVO Energy θα αγοράσει το 100% της ισχύος από το αιολικό πάρκο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OVO Energy, Ben Blake, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Orsted σε μια σημαντική συμφωνία αγοράς ενέργειας. Στο μέλλον, δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας τη βιομηχανία και συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους».

Ο Kyle Worthington, επικεφαλής του Power Origination της Orsted, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτήν τη σχέση με την OVO Energy και να βοηθήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να κινηθεί προς ένα πιο πράσινο, πιο φιλικό προς το κλίμα ενεργειακό σύστημα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε σημαντικούς προμηθευτές όπως η OVO να δεσμεύονται να αυξήσουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχονται από ανανεώσιμες γεννήτριες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους βοηθάμε σε αυτό το ταξίδι».

Ο Hugh Yendole, διευθυντής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Barrow, δήλωσε:

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε τα καθιερωμένα περιουσιακά μας στοιχεία όπως το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Barrow να συνεχίζουν να παρέχουν αξία σε νέους πελάτες. Αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει την αξία της επένδυσής μας κατά την τελευταία δεκαετία και των παγκόσμιων ομάδων επιχειρήσεων, συντήρησης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Orsted, διατηρώντας πιο παλαιά περιουσιακά στοιχεία παραγωγικά και αποτελεσματικά για το προβλέψιμο μέλλον».