Vestas: Βοήθεια προς τη Shell για τη συντήρηση του παλαιότερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ολλανδία

Vestas: Βοήθεια προς τη Shell για τη συντήρηση του παλαιότερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ολλανδία
Παρασκευή, 09/04/2021 - 15:30

Η Shell, η Vestas και η OutSmart έρχονται σε συνεργασία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του πρώτου υπεράκτιου αιολικού πάρκου της Ολλανδίας, του Egmond aan Zee ισχύος 108 MW.

Η ιδιοκτησία της Shell NoordzeeWind συνεργάζεται με τη Vestas για την παροχή λύσεων υπηρεσιών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο από το 2016.

Η Vestas εγκατέστησε 36 ανεμογεννήτριες τύπου V90-3.0MW στο Egmond aan Zee, εξυπηρετώντας τες από το 2006 έως το 2016 και στη συνέχεια εργαζόταν ξανά στο αιολικό πάρκο το 2020.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Vestas για τα υπεράκτια αιολικά έργα, Thorben Heuing, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κερδίσουμε τώρα την ανταγωνιστική διαδικασία για λύσεις σέρβις και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την NoordzeeWind. Θα συνεχίσουμε την εξυπηρέτηση, παρέχοντας αντιμετώπιση προβλημάτων ανεμογεννητιών και αντικατάστασης εξαρτημάτων όπου είναι απαραίτητο. Θα το πράξουμε βάσει μιας συμφωνίας πλήρους εξυπηρέτησης, που θα βασίζεται στον μακροπρόθεσμο κόμβο μας στο IJmuiden, το οποίο διαθέτει την τεχνική εμπειρία που απαιτείται για την εξυπηρέτηση του Egmond aan Zee καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του».

Η OutSmart θα διασφαλίσει ότι το αιολικό πάρκο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της OutSmart, Femmy Wervers, δήλωσε:

«Η OutSmart είναι περήφανη που επιλέγεται από την NoordzeeWind ως ανεξάρτητος χειριστής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Egmond aan Zee. Θα κάνουμε τις καθημερινές εργασίες στο έργο. Είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε την HSSE, τη νομική και κανονιστική συμμόρφωση, την ομαλή λειτουργία του αιολικού πάρκου, την έγκαιρη αντίδραση σε αστοχίες και να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση των συμβάσεων και τον συντονισμό με τρίτα μέρη.

«Η ομάδα λειτουργιών της OutSmart εργάζεται όλο το 24ωρο για να φροντίσει το Egmond aan Zee, ενώ η διαθεσιμότητα επιχειρησιακών στοιχείων θα διασφαλιστεί στο κέντρο ελέγχου λειτουργιών (OCC) στο Emden της Γερμανίας και στη διαχείριση επιχειρησιακών περιουσιακών στοιχείων στο γραφείο μας στο Arnhem της Ολλανδίας».

Ο Ολλανδός βασιλιάς Willem Alexander εγκαινίασε το Egmond aan Zee το 2007. Η Shell ανέλαβε την κυριότητα 100% της NoordzeeWind, και μέσω αυτής του αιολικού πάρκου, τον Μάρτιο του 2021.

Το αιολικό πάρκο βρίσκεται 10-18 χιλιόμετρα μακριά από τις ολλανδικές ακτές και αρχικά κατασκευάστηκε ως έργο επίδειξης το 2006 για να αποδείξει τη βιωσιμότητα του υπεράκτιου ανέμου Στην Ολλανδία.

Πλέον, είναι ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα που εισήλθαν στην ύστερη φάση του κύκλου ζωής του.