RWE: Ολοκλήρωσε την κατασκευή του αιολικού πάρκου 13,6MW στην Ιταλία

RWE: Ολοκλήρωσε την κατασκευή του αιολικού πάρκου 13,6MW στην Ιταλία
Παρασκευή, 09/04/2021 - 13:30

Η RWE ολοκλήρωσε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Alcamo 2 στη Σικελία της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, για το αιολικό πάρκο 13,6MW υπάρχει συμφωνία αγοράς ισχύος με τον ιταλικό κατασκευαστή χαρτιού Sofidel, μέχρι το τέλος του 2030.

Η σύμβαση επέτρεψε στην RWE να κατασκευάσει το αιολικό πάρκο χωρίς να χρειάζεται να βασίζεται στις κρατικές επιδοτήσεις και βοήθησε τη Sofidel να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους.

Το νέο αιολικό πάρκο αποτελείται από τέσσερις ανεμογεννήτριες Goldwind τύπου GW 136-3.4MW.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Sofidel αγοράζει όλες τις εγγυήσεις προέλευσης που δημιουργούνται από την παραγωγή του αιολικού πάρκου.

Ο διευθυντής της Sofidel για την ενέργεια και το περιβάλλον, Riccardo Balducci, δήλωσε:

«Η συμφωνία με την RWE αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τους στόχους μας για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Οι στόχοι μείωσης των εκπομπών Sofidel - -40% εκπομπές ανά τόνο χαρτιού έως το 2030 σε σύγκριση με το έτος βάσης του 2018 - έχουν εγκριθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets σύμφωνα με τα επίπεδα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού. Αυτό συμβαδίζει με την επιστήμη του κλίματος για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

«Στη δέσμευσή μας για μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θεωρούμε τα PPA ως ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας για τις βιομηχανικές μας δραστηριότητες και ταυτόχρονα ενεργοποιούμε τη δημιουργία πρόσθετης παραγωγικής ικανότητας, με στόχο τη διατήρηση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια».